Žena nudeći posao putem malih oglasa vara Istrane

Oglas zbog kojeg je naša sugovornica ostala bez 140 kuna (D. ŠTIFANIĆ)
Oglas zbog kojeg je naša sugovornica ostala bez 140 kuna (D. ŠTIFANIĆ)

U našu se redakciju javila gospođa iz Pule (podaci poznati redakciji) koja je željela da upozorimo građane da ne nasjedaju na male oglase u kojima se traže djelatnici za posao sklapanja plastičnih igračaka, nakita i slično. Ona je, naime, u studenom prošle godine nazvala broj mobitela uz oglas iz Butige gdje su nudili priliku za zaradu kod kuće, ali je umjesto dobitka posla, opljačkana za 140 kuna.

- Predstavila se gospođa koja je kazala da živi u Zagrebu i da ona i njena kolegica rade za neku američku firmu koja šalje poštom pakete s dijelovima plastičnih igračaka, plišanih medvjedića, ogrlica, naušnica i slično. Princip rada je takav da trebam uplatiti 140 kuna za troškove poštarine, nakon čega na kućnu adresu stiže paket s materijalom i ugovor koji moram potpisati i vratiti. Za svaki karton igračaka i nakita koji složim dobivam 600 kuna, a mjesečno mogu dobiti četiri paketa, dakle mogu zaraditi 2.400 kuna, ispričala nam je ova Puljanka.

Navela je da joj se gospođa predstavila kao Šarlota Peršun. Novac je uplatila, posao joj je, naime, bio prijeko potreban.

- Zaista je zvučala uvjerljivo, još mi je kazala da je smjesta nazovem čim uplatim, kako bi mogla odmah kontaktirati ured u SAD-u da mi pošalju ugovor, a ja sam to i učinila. U međuvremenu mi je u plavoj kuverti stigao neki papir, ugovor, koji sam potpisala i poslala na neku adresu u Washington, ali odgovor nisam dobila. Zadnji puta sam gospođu Peršun uspjela dobiti na mobitel u veljači kad mi je kazala da je roba stigla, ali da je na carini i da će me zvati kada krene za Pulu. Otada ima isključen mobitel, priča nam ova gospođa.

No, Puljanka nije htjela stati na tome. Odlučila je cijeli slučaj prijaviti policiji, i to ne, kako kaže, zbog 140 kuna s kojima se već oprostila, već da bi se osoba spriječila u daljnjim prijevarama. Kad smo na internetu ukucali ime navodne predstavnice američke tvrtke, naišli smo na poruku upozorenja objavljenu na Facebooku s istim slijedom prijevare čitateljice iz naše priče. (Piše Maša JERIN)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter