Zemljište ce završiti u rukama opcinara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na navodne malverzacije IDS-ove opcinske vlasti s prodajom poljoprivrednog zemljišta na podrucju Marcana, upozorio je danas Ladonjin vijecnik Leo Buic. Više od 80 posto državnog poljoprivrednog zemljišta na podrucju Marcane iz ovog natjecaja ce, prema Buicu, završiti u rukama opcinara - IDS-ovih vijecnika, nacelnika i tajnica, a najmanje u rukama poljoprivrednika.

Odluku o izboru najpovoljnijih ponuda za kupnju poljoprivrednog zemljišta Opcinsko vijece donosi u srijedu, a oporbenjaci - HSU, Ladonja i Nezavisna lista Josipa Peruška - žele da se natjecaj poništi i ponovi. Buic se posebno osvrnuo na vijecnika Zdenka Radolovica i nacelnika Marijana Kostešica.

Opcinsko vijece je na protekloj sjednici jednoglasno prihvatilo Natjecaj za prodaju poljoprivrednog zemljišta, a oporba se nije bunila, kaže Buic, u dobroj vjeri da ce se poljoprivredna zemljišta prodavati po povoljnijoj cijeni ljudima koji ih koriste.

No, u meduvremenu je Zakon o prodaji državnog zemljišta promijenjen, a vijecnici su nove materijale dobili tek desetak dana prije nove sjednice Vijeca. Ona se trebala održati prošlog tjedna, ali je otkazana zbog iznenadne smrti vijecnika HSU-a Milana Percana.

Vijece se, prema Buicu, trebalo odgoditi na dva tjedna kako bi HSU imao vremena izabrati novog predsjednika podružnice i predstavnika u Vijecu. Procelnik Cetina i nacelnik Kostešic nisu imali sluha za njihove molbe, jer, kaže, oni žele završiti s natjecajem i oprati ruke.

Buic takoder navodi nelogicnosti iz natjecaja prema kojem je u prodaji parcela koja se nalazi na manje od 100 metara od urbaniziranog podrucja. I na to su, kaže, upozorili Opcinu, ali bez rezultata. (Ana ŠIMIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE

 


Podijeli: Facebook Twiter