Zemljišnoknjižni odjel dostupniji građanima Buzeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dobra vijest za Buzećane i sve one kojima trebaju usluge Zemljišnoknjižnog odjela u Buzetu; umjesto jednom tjedno kao do sada, od 30. rujna stranke u zemljišnoknjižnoj pisarnici prima dva puta tjedno.

- Nakon naših višekratnih traženja da Zemljišnoknjižni odjel postane dostupniji građanima, predsjednica Općinskog suda u Puli izišla nam je u susret. Nadam se da će ovom promjenom radnog vremena te završetkom obnove, odnosno postupka osnivanja zemljišne knjige k. o. Buzet - Stari grad, građani dobiti kvalitetniju i bolju uslugu prilikom rješavanja svojih imovinsko pravnih pitanja, izjavio je gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić.

Prema odluci predsjednice Općinskog suda u Puli Sonje Bulić, Zemljišnoknjižni odjel u Buzetu prima stranke u zemljišnoknjižnoj pisarnici ponedjeljkom i srijedom od 8 do 11 sati za prijem podnesaka za upis u zemljišne knjige, ponedjeljkom i srijedom od 8 do 11 sati za izdavanje izvadaka, potvrda i uvide u zemljišnu knjigu, i to za fizičke i pravne osobe, te agencije za promet nekretninama i geodete, te ponedjeljkom i srijedom od 12.30 do 13.30 sati za državno odvjetništvo, javne bilježnike i odvjetnike.

Telefonski pozivi primaju se svakim radnim danom od 8 do 9 sati. Stranke kojima je zbog udaljenosti ili drugih razloga otežan ponovni dolazak u sud te u hitnim i drugim opravdanim slučajevima, primit će se i izvan vremena utvrđenog za primanje stranaka. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter