Zemlja iz maslinika opet na cesti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maslinik posaden na brdu uz državnu cestu ispod Rovinjskog Sela postao je prava mora za cestare. Vec treci put ove godine pljusak je isprao zemlju navezenu na brdo pa je na cesti u dužini od 50-ak metara završila naslaga debela i do 30 centimetara.

Burne su bile reakcije vozaca, koji ne samo da su napunili blatom podvozje svojih automobila, vec im je ova cesta jedina veza s Rovinjom pa su bili prisiljeni na dugo cekanje u koloni.

Negodovali su i turisticki djelatnici, jer se radi o glavnom ulaznom pravcu u Rovinj. Na toj je cesti stvorena kolona duža od deset kilometara. Za sedam kilometara od Rovinja do Rovinjskog Sela trebalo je cetrdesetak minuta.



Gore od vozaca prošla je dežurna ekipa Istarskih cesta, koja je na tome mjestu radila punih 12 sati. Nakon što se u cetvrtak navecer promet malo smirio, uspjeli su uz asistenciju policije ocistiti cestu. U pomoc su im priskocili i djelatnici rovinjskog Komunalnog servisa. Potom je pao novi pljusak pa su morali ponovno cistiti cestu, što su zgotovili u petak pred jutro.

Ocekuje ih još dodatno cišcenje kamionom s cetkama, a potom, kada se blato malo osuši, i cišcenje pojasa uz cestu.

Na ovom uskom dijelu ceste, koji Seljani nazivaju Most, prolazi kanal koji odvodi oborinsku vodu s okolnih brda. No, vecim je dijelom zatrpan, negdje i pregraden, pa voda za jacih kiša završava na cesti.

Voditelj pulske ispostave Hrvatskih cesta Marinko Šetic rekao nam je da ce ovaj put racun za cišcenje ceste poslati vlasnicima zemljišta na Mostu. Vlasnik maslinika Dario Cinic nam je rekao da je vec narucio projekt potpornog zida.


Podijeli: Facebook Twiter