Željko Zahtila ponovo izabran za predsjednika

Loredana Ivančić s Veselom kompanijom iz Izole
Loredana Ivančić s Veselom kompanijom iz Izole

Na sinoć održanoj konstituirajućoj sjednici novog Vijeća Općine Raša, za predsjednika je jednoglasno izabran Željko Zahtila, a za potpredsjednika Danijel Fonović, oboje iz IDS-a, koji su na tim funkcijama bili i u prošlom sazivu raškog Vijeća. Na protokolarnoj sjednici je 11 od ukupno 13 vijećnika položilo prisegu, a razlog tome je, što se izabrani vijećnici s koalicijske liste SDP-HNS, Vedran Grubišić i Gianfranco Ricci nisu pojavili na sjednici, a svoj nedolazak nisu opravdali, dok je treći vijećnik s liste Masimo Martinčić prisustvovao. Tako, Općinsko vijeće čine s liste IDS-a, Danijel Fonović, Željko Zahtila, Denis Jelčić, Mario Brezac, Sanja Guculj, Laura Faraguna, Zlatan Fejzić, i Aleks Bedrina, s liste SDP-HNS Masimo Martinčić, te barem za sad Vedran Grubišić i Gianfranco Ricci, s liste HDZ-a Admira Žakula te s liste HSU-a Klaudio Blažina.

Željko Zahtila, se nakon što je izabran, zahvalio svim vijećnicima te izrazio nadu da će novoizabrani vijećnici isto tako jednoglasno biti za projekte i odluke, te raditi zajednički na dobrobit i za boljitak svih stanovnika Općine Raša.

- Pozivam sve na suradnju izvršne i predstavničke vlasti u Općini i vjerujem kako će ta suradnja biti uspješna, rekao je Zahtila.

Vijećnicima je u ime općinske uprave, njene zamjenice i nje osobno, čestitala i općinska načelnica Glorija Paliska Bolterstein. U svom je kratkom obraćanju rekla kako je čast i obaveza biti vijećnik.

- Nemojmo zaboraviti ni trena da smo kao novoizabrani primjer građanima, te da im trebamo biti na usluzi svakodnevno sljedeće četiri godine. Koristim priliku da vas pozovem na konstruktivnu suradnju, a sve za dobrobit svih ljudi na području naše općine, istaknula je Paliska Bolterstein.

Podsjetimo kako je na posljednjim izborima lista IDS-a osvojila 52,12 posto glasova, SDP-HNS, 25,07 posto, HSU 8,78 posto, te HDZ 7,80 posto, glasova birača. (A. ŠĆULAC)



Podijeli: Facebook Twiter