Željko Zahtila na čelu vijeća Raše

Općinski vijećnici Raše s načelnikocm i njenom zamjenicom (I. R.)
Općinski vijećnici Raše s načelnikocm i njenom zamjenicom (I. R.)

Željko Zahtila iz IDS-a izabran je za predsjednika Općinskog vijeća Raše, a njegov stranački kolega Danijel Fonović za potpredsjednika. Na sinoćnjoj konstituirajućoj sjednici Zahtili glas nije dao samo suzdržani Ivan Mohorović (HDZ), a pri izboru Fonovića suzdržan je ostao i Šućuralija Bašić, zastupnik koalicije BDSH-SDAH.

Oni se nisu slagali ni s prethodno izabranim komisijama, mandatnom te onom za imenovanja, potvrđujući tako status oporbenjaka. Većinu u vijeću koje broji 13 članova čini IDS s osam mandata. Bez obzira na natpolovičnu prevlast koja jamči bonacu, ta je stranka potpisala postizbornu koaliciju s HSU-om koji daje jednog vijećnika, Atilija Palisku, i to zbog podrške IDS-ovoj Gloriji Paliska Bolterstein (IDS). SDP, koji je u prošlom mandatu bio partner IDS-u u vladajućoj koaliciji, ima dva zastupnika.

- Ovo vijeće neće rušiti letvicu koju je visoko podignula donedavna predsjednica. Zalagat ću se za timski rad zastupnika, načelnice i općinskih službi, ne bismo li općinu, korak po korak, dignuli, što je naša obaveza prema biračima, naglasio je Zahtila.

I nova načelnica Paliska Bolterstein, dosadašnja čelnica vijeća, izrazila je nadu u konstruktivnu i plodonosnu suradnju između predstavničke i izvršne vlasti, a sve u cilju ostvarenja u kampanji predstavljenih programa.

Vijećnici su, osim spomenutih, postali i Aleks Bedrina, Adrijana Ipavec, Ramo Mujanović, Marino Glavičić, Laura Faraguna, Sanja Dobrić (IDS), Dalibor Kvaternik, Đanfranko Ricci (SDP). (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter