Željko Pervan nasmijao pulski Circolo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati komicar Željko Pervan nije imao problema nasmijati publiku na preksinocnjem, prvom od dva nastupa u prepunom Circolu. Svoje obožavatelje prvo je pozdravio na talijanskom jeziku te poceo redati viceve i dosjetke, hvalivši Istru i Istrane, pogotovo njihovu marljivost. Uostalom, covjek vec neko vrijeme živi u Kašteliru.

I njemu su, kao i nekim drugim ovdašnjim komicarima, omiljene teme Slovenci i žene cemu je posvetio više od polovice nastupa u kojem se potrudio biti aktualan. Ismijao je i želju Hrvatske da ude u Europsku uniju u kojoj su Grcka, Bugarska "koja ima 24 kilometra autoputa" i Italija u kojoj, cuo je, "nema mita i korupcije".

Na nišan je uzeo HDZ, ali i SDP kada je govorio o Linicu i Obersnelu jer onaj tko je u toj stranci, automatski ni u cemu nije kriv, aludirajuci na afere s rijeckom tržnicom i kupnjom vatrogasnih kamiona, a nije ostao dužan ni drugim strankama. Komentirao je i akciju "Kupujte hrvatsko". "S cim?", pita se on, što mu je bio tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda.

Ipak, Pervan se osjeca kao kod kuce kada je rijec o odnosima žena i muškaraca. "Cim žena kaže 'da', u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kucnog praga. S cim? S viljuškarom?". Nije ostao dužan ni muškima: "Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena", komentirao je u svom zajedljivom stilu.

Njegova je satira ipak dosegla vrhunac zajedljivosti kada je spomenuo Zakon o zabrani pušenja. "Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mladi glumci. Ali to nije bitno, samo loci. Pušenje ubija, a ovo kao ne", u svom stilu pita se Pervan koji je ispricao da je u Savicenti zamolio konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi.


Podijeli: Facebook Twiter