Željko Kukurin na čelu Valamar Riviere

Željko Kukurin (J. PREKALJ)
Željko Kukurin (J. PREKALJ)

Nadzorni odbor Valamar Riviere jučer je donio odluku da će Željko Kukurin zamijeniti Franza Lanschützera na čelu porečkog hotelijera od 1. srpnja 2015. U priopćenju Valamara se navodi da će Kukurin, zajedno s sadašnjim menadžmentom, i značajnim investicijama u turističku imovinu omogućiti tvrtki da nastavi novi ciklus rasta i razvoja.

Inače, sredinom ove godine je spajanjem Riviera Adrije i Valamara nastala Valamar Riviera, najveća turistička tvrtka u Hrvatskoj koja upravljanja s 41 objektom u kojima ima 16 tisuća smještajnih jedinica s 44.000 postelja na Jadranskoj obali, smještenih od Istre i otoka Krka do Dubrovnika. Među njima je 22 hotela, sedam apartmanskih kompleksa, dva hostela i 10 kampova. Tvrtka broji više od 1.800 zaposlenih.

Pojašnjeno je da sadašnji predsjednik Uprave ostaje u upravi Valamar Rivijere kao njen član zadužen za strategiju, poslovni razvoj te akvizicije i partnerstva. Preostali članovi Uprave, Ivana Budin Arhanić, Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš nastavit će svoje sadašnje mandate. Današnji potpredsjednici Uprave Valamar Rivijere, Edi Černjul i Niko Koncul će po završetku svojih mandata krajem ove godine odnosno idućeg travnja nastaviti davati svoj doprinos poslovanju Valamar Rivijere kao savjetnici Uprave.

Navodi se da je Željko Kukurin diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te je završio EMBA studij na Sveučilištu Bocconi u Milanu. Profesionalnu karijeru započeo je 2000. godine u Rivijeri Poreč, članici grupacije Valamar. Nakon toga se 2004. pridružuje timu Valamar hotela i ljetovališta gdje osniva i razvija funkciju direktne prodaje i marketinga.

Posljednjih pet godina Željko Kukurin obnaša dužnost Predsjednika Uprave Istraturista, a koju je prije dva mjeseca kupila porečka Plava laguna. Kroz svoju karijeru Kukurin je također imenovan na niz vodećih institucionalnih pozicija u turizmu u Hrvatskoj, kao što su članstva u turističkim vijećima HTZ-a i TZ Istarske županije, djelovanja pri lokalnim turističkim zajednicama te strukovnim udrugama u turizmu (KUH i UPUHH). Od 2012. godine obnaša funkciju predsjednika Nadzornog odbora Istarske razvojne turističke agencije.

Valamar Riviera je objavila i kako će predložiti svojim dioničarima da odobre uvrštenje dionica društva na službeno tržište Zagrebačke burze na nadolazećoj Skupštini dioničara krajem studenog. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter