Željko Kukurin gospodarstvenik godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, najveće turističke kompanije u Hrvatskoj, proglašen je gospodarstvenikom godine. Prema izboru čitatelja Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, titulu je osvojio u rekordnoj turističkoj godini u kojoj je Hrvatska prvi put premašila 100 milijuna noćenja.

- Zadovoljstvo mi je primiti ovu nagradu koja je potvrda Valamarove filozofije izvrsnosti u turizmu kroz ulaganja u djelatnike, proizvode i turističke destinacije u kojima poslujemo i to tako da uvijek brinemo o društveno odgovornom i održivom poslovanju. Ovo je i nagrada za turizam koji je pokretač gospodarstva u Hrvatskoj kao predvodnik u investicijama, zapošljavanju i izvozu, a ono što je možda još važnije, i pokretač drugih industrijskih grana, građevinarstva, poljoprivrede, trgovine i IT-a, te malog i srednjeg poduzetništva. U turizmu je vrijeme velikog razvoja i svi iz sektora moramo toga biti svjesni i preuzeti odgovornost za razvoj turizma i hrvatskog gospodarstva. Vjerujem da će ova nagrada biti još jedan poticaj za to, rekao je Kukurin zahvalivši se djelatnicima i dioničarima, investitorima i partnerima Valamara.

Na čelu Valamar Riviere je od sredine 2015., kada počinje snažan uzlet kompanije. Ove godine bilježe najveći investicijski ciklus u hrvatskom turizmu, vrijedan 906 milijuna kuna, te otvaranje 1.000 novih radnih mjesta. Nagodinu planiraju više od 705 milijuna kuna ulaganja i 600 novih radnih mjesta. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter