Željko Joksimović privukao više od tisuću ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U porečkoj uvali Peškeri, uz šum valova i pogled na stoljetnu povijest gradske jezgre, proteklog tjedna nakon službenog otvaranja World Match Racing Toura održao i koncert Željka Joksimovića, jedne od najvećih regionalnih glazbenih zvijezda, koji je i na ovaj način dodatno uveličao ekskluzivno događanje pod nazivom Croatia Match Cup u sklopu kojeg se održava elitno jedriličarsko natjecanje, a na kojem nastupaju i naši zlatni olimpijci Šime Fantela i Igor Marenić.

Pred oko tisuću obožavatelja iz svih krajeva Istre, poznati srpski pjevač i kantautor je na koncertu koji je trajao nešto manje od dva sata izveo sve poznatije nove i stare hitove. Publika je sa Željkom otpjevala pjesme ”Nije ljubav stvar”, ”Lane moje”, ”Lejla”, ”Leđa o leđa”, ”Michelle”, ”Varnice” i brojne druge hitove, a cjelokupan dojam upotpunio odličan prateći bend, a točku na i stavila i odlična scenografija.

Nepotrebno je i spominjati kako su u prvim redovima nadomak bine njegovi mnogobrojni fanovi i plesali, snimali i fotografirali svog idola, a svakim krajem ili početkom druge izvedbe pjevača nagrađivali ovacijama i aplauzima. Starija ekipa držala se podalje gužvi, a na mnogobrojnim štandovima nudila se šarolika ponuda ića i pića. Međutim zbog visokih cijena, taj dio koji je inače na takvim eventima biva dobro popunjen, ovoga je puta doslovno bio brisani prostor. Razlog tome vrlo jednostavan. Za ulaz na koncert trebalo je izdvojiti 70 kuna, a primjerice za jednu običnu vodu ugostitelji su tražili 25 kuna. Piva se nudila po 35 kuna, a ostale tekućine na alkoholnoj bazi još i više. U VIP zoni ako ste naručili vodu i decilitar vina, ta divna raskoš iznosila je skoro 100 kuna, pa su mnogi s razlogom odustajali od zamisli nepotrebna bacanja novca. No kako god da bilo, Joksimović je odradio svoje a publika bila zadovoljna. "Hvala vam na ovoj divnoj podršci. Nikada vam ovo neću zaboraviti", kazao je pjevač za kraj audio-vizualnog spektakla nastupivši prvi puta pod zvjezdanim nebom, jer prošloga puta u Poreču njegov koncert je održan u zatvorenome prostoru dvorane Žatika. (Ivan GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter