Željko Joksimovic pjeva zaljubljenima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularni srpski pjevac Željko Joksimovic održat ce svoj prvi istarski koncert 12. veljace u poreckoj Žatiki. Prošlogodišnja nagrada za najbolju pjesmu i muški vokal u 2009. godini na Balkan Music Awardsu u Sofiji samo je jedan u nizu uspjeha koje je ovaj svestrani glazbenik ostvario u proteklom desetljecu.

Joksimovic je popularnost izvan granica svoje zemlje stekao još 2004. godine nastupivši na tadašnjem Eurosongu gdje je predstavljao Srbiju i Crnu Goru s pjesmom "Lane moje" i osvojio visoko drugo mjesto. Njegovo ime zasjalo je na Eurosongu i dvije godine kasnije, i to u ulozi autora skladbe "Lejla" kojom je grupa Hari Mata Hari osvojila trece mjesto, a on nagradu Composeaward, za najboljeg kompozitora prema mišljenju kolega sudionika festivala.

Pjevacevo plodno razdoblje nastavlja se i nakon europskog natjecanja u kojem ostvaruje suradnju s austrijskom pjevacicom Tamee Harrison na pjesmi "I Live My Life For You" koju je izdavacka kuca Warner uvrstila na svoju kompilaciju uz bok pjesmama poznatih svjetskih izvodaca poput Robbieja Williamsa i ABBE.



Uz nastupe na europskim festivalima, Joksimovic je nagradivan i kao autor glazbe za kazališne predstave, a i okušao se i kao skladatelj filmske glazbe. Prije sedam godina osnovao je vlastitu producentsku kucu Minacorda, a nedugo nakon toga ulazi i u svijet TV businessa, kao producent i autor glazbe televizijske serije "Jet-set".

Ovaj fakultetski obrazovan glazbenik do sada je izdao pet studijskih albuma: "Amajlija", "Vreteno", "111", "IV", posljednji lanjski album "Ljubavi", te jedan live album i dvije kompilacije. Radio je duete s Dinom Merlinom i Harisom Džinovicem te skladao za Tošu Proeskog i Halida Bešlica.

Ulaznice za porecki koncert mogu se nabaviti na prodajnim mjestima u sustavu Eventima i na prodajnim mjestima Glasa Istre, Ticketagenta te na još tridesetak mjesta diljem Istre i Rijeke, a cijene se krecu od 100 do 150 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter