Željki Markovic mjesec dana pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon cjelonocnog ispitivanja u sjedištu rijeckog USKOK-a u subotu su oko 10 sati u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci kod istražnog suca Valentina Ivanetica privedene Željka Markovic, ravnateljica Direkcije poslovnih objekata  uprave za komunalni sustav Grada Rijeke, državna inspektorica Biserka Gregorovic i administratorica u Državnom inspektoratu Nevia Mišcak.

Kako neslužbeno saznajemo, prema do sada dostupnim informacijama glavna policijska obrada vrtjela se oko Državnog inspektorata, a Željka Markovic je "kolateralna žrtva".

Sudac istrage prihvatio je prijedlog USKOK-a i trima osumnjicenicama odredio istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke.

Odredena je i visina jamstava koje ga može zamijeniti i to za prvoosumnjicenu Gregorovic 100.000 kuna, drugoosumnjicenu Mišcak 50.000 kuna, a za šestoosumnjicenu Markovic 150.000 kuna.

Istraga se vodi protiv ukupno šest osoba od kojih ce se troje braniti sa slobode. Osumnjiceni su za veci broj kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, primanja mita i protuzakonitog posredovanja.


Podijeli: Facebook Twiter