Željezo, drvo ili plastika?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za uživanje u vašem dvorištu, ako vec nemate prostora da objesite ljuljacku izmedu dva stabla, poslužit ce i vrtne garniture. A njih pak ima u izobilju. Ponuda je šarolika - u materijalu, dizajnu, gabaritima, kvaliteti ali i cijenama.

Plasticno - fantasticno



Plasticno, ako je rijec o vrtnoj garnituri može biti fantasticno iz dvojakog razloga - niske cijene i lakog održavanja. U slucaju kiše lako ga je prebrisati, a nakon ljeta posložiti jedan komad na drugi. Iako ne izgleda najreprezentativnije i tomu se može doskociti. Osim samog dizajna koji je s vremenom sve bolji i bolji, razlicite boje plastike cine cuda. Još do jucer iskljucivo zelen, bijel ili crven vrtni namještaj sada se može kupiti u svim bojama.

Elegancija željeza

Vrtni namještaj od željeza u vrtni ce ambijent unijeti dašak prošlosti i elegancije. Osim nostalgicnog izgleda, prilikom njegove kupnje valja paziti da bude pocincan kako bi se smanjila mogucnost hrdanja. Ukoliko se to desi, zahrdale površine trebaju se izbrusiti brus papirom, a potom i lakirati. Isto tako, željezni namještaj s odgovarajucim platnenim uzorkom takvu ce vrtnu garnituru ucinit još posebnijom. Željezni namještaj se može zamijeniti aluminijskimn, koji je lagan i ne hrda, ali mu cijena i nije najpristupacnija.

Pleteno, dekorativno i zahtjevno



Što se tice izgleda pletenog namještaja sigurno necete pogriješiti. Osim što je prorodan, once svojim izgledom u vaš okoliš unijeti tracak egzotike, a iznimno je udoban i vrlo elegantan. Medutim, taj izbor vrtne garniture zahtijeva veci angažman vlasnika. On nije otporan na vremenske prilike - štete mu i jako sunce i kiša. U najgorem slucaju, ako ga ne njegujemo on može zasmrditi i promijeniti boju u sivo-zelenu. Dakle, kod pletenog ujedno i iznimno atraktivnog vrtnog namještaja dobro je imati dežurnog zaštitara, koji ce ga po potrebi izvlaciti na otvoreno, i opet uklanjati ispod strehe.

Uvijek lijepo drvo



Namještaj od drva uvijek je lijep, stabilan i ako je izraden od punog i cvrstog drva vijek mu je dugotrajan. Kod vecine ljudi drvo ce izazvati dobar osjecaj, pa pri izboru tog materijala za vrtni namještaj sigurno necete pogriješiti. Uostalom, što se bolje drva uklapa u prirodni okoliš? Za vece komade vanjskog namještaja iznimno je popularna tikovina, a u slucajevima da ste vicni djetlu i pili neogranicene su mogucnosti izrade vaše vrtne garniture - od klasicnih stolica, preko stolica skulptura ili vrtnog namještaja buducnosti.


Podijeli: Facebook Twiter