Zelina - Umag 37:31

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bilo je to bolje izdanje gošci nego što sugerira konacni rezultat. U izuzetno korektnom odmjeravanju snaga domace igracice su nastavile seriju dobrih igara i uspjeha, cime su kao novakinje u ligi jedno od najugodnijih iznenadenja.

Povele su Umažanke (2:4 - 6'), a onda se domace igracice bude i sustižu taj zaostatak (5:5). Gošce su još u dva navrata imale minimalno vodstvo (6:5 i 7:6) sredinom prve dionice, da bi "crvene" nacinile novi preokret i došle do prednosti od dva pogotka (10:8 - 17').

Potom su se ekipe smjenjivale u minimalnom vodstvo sve do 24. minute kad je rezultat glasio 15:15. Po svemu sudeci, tada je uslijedio kljucni trenutak dvoboja, odnosno ono što se zbivalo u pet posljednjih minuta prvog poluvremena. Domacoj ekipi je pošlo za rukom ostvariti zavidnu seriju od 7:0 za visoku, pokazat ce se na kraju i nedostižnu prednost, prije odlaska na odmor.

One su uglavnom takvu prednost uspijevale održavati dobrim dijelom zahvaljujuci dobroj vratarki Bukovini, ali i igracicama koje su davale pogotke, Anamariji Valetic i Miji Stipic.

Umažankama se ipak ukazala prigoda za moguci obrat u 55. minuti (31:28) kad su propustile dva napada realizirati za potpuno smanjenje rezultata. U istom razdoblju kao i u prvom dijelu susreta domace su iz kontri došle do sigurne i uvjerljive pobjede.

Utakmica 11. kola:
Zelina - Umag 37:31 (22:15). Dvorana Srednje škole. Gledatelja: 400. Suci: Dragajac (Novska) i Kostecki (Lipovljani).

ZELINA:
Bukovina, Ercegovac, Antolkovic, Smiljanic 5, Madžarac 5, Pavicic 2, Jankovic 3, Emer, Markešic, Kršak, Legin, Vulic 2, Stipic 8 (4), M. Valetic, Galic 5, A. Valetic 7.

UMAG:
Žulicek 2, Jurešic, Jadrijevic 9 (3), Vojic 1, Rajic 6, Bebic 2, Martic, Baksa-Markovec 5, Stilinovic, Šimicic 1, Špoljaric 2, Pavic, Boškovic 3.

Sedmerci: Zelina 5 (4), Umag 3 (3). Iskljucenja: Zelina 2, Umag 2 minute.


Podijeli: Facebook Twiter