Želimo da Istra prednjači u korištenju EU novca

Flego u Bujama (T. KOCIJANČIĆ)
Flego u Bujama (T. KOCIJANČIĆ)

"Cilj nam je da Istarska županija bude lider u Hrvatskoj po iznosu sredstava koje ćemo dobiti za projekte od strane EU fondova, a računamo da će to biti 800 milijuna kuna", rekao je IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego večeras u Bujama, gdje je pred stotinjak ljudi predstavio drugo poglavlje svog predizbornog programa "Platforma 7x7 -  Za Istru koja radi!" pod nazivom «EU: Za Istru bez granica“. Istra će, naveo je Flego, iskoristiti prilike i mogućnosti koje pružaju razvojni programi EU-a kao i oni drugih međunarodnih institucija i na taj način postati "hrvatski prozor prema Europi".

Tim se sredstvima planiraju brojni projekti, među kojima su Centar novih tehnologija Vidikovac u vrijednosti od 17,1 milijun eura, projekti zaštite i uređenja luka Vrsar, Poreč, Pula, Dajla i Rabac ukupne vrijednosti 33,5 milijuna eura, zatim sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Poreč težak 49,8 milijuna eura, izgradnja kanalizacije u svrhu zaštite izvorišta pitke vode u 86 naselja i centra medicinskog turizma bolnice za ortopediju i rehabilitaciju dr. Martin Horvat u Rovinju, te izgradnja i opremanje tehnološkog parka "Istra" u Vodnjanu, kao i opremanje nove Opće bolnice Pula, naveo je IDS-ovac.

Druga mjera, koja se odnosi na edukaciju, poseban naglasak stavlja na mlade nezaposlene osobe te one koji već rade u javnom sektoru i u civilnom, odnosno gospodarskom sektoru s ciljem dobivanja certificiranih stručnih kadrova, tj. voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

- U iduće četiri godine u Istri će se donositi jako velike odluke koje će utjecati na naše i živote naše djece, a svi naši ciljevi i projekti su realni i ostvarivi. Cilj je povući što više novca iz EU-a jer naši jedini neprijatelji su kriza i nezaposlenost, zaključio je Flego. (T. KOCIJANČIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter