Želimo biti jedna drugoj pri ruci i u godini koja dolazi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ugodnom i prigodnom predblagdanskom raspoloženju danas je u županijskoj komori Pula, Hrvatska udruga poslovnih žena Krug i Krug - ogranak Istra održala već tradicionalni predblagdanski susret poslovnih žena iz Istre. Na njemu su se okupile brojne žene - uspješne poduzetnice, predstavnice županije i Grada Pule te predstavnice drugih institucija, ustanova, glazbenice, umjetnice i sve žene iz raznih sektora i djelatnosti koje pridonose gospodarstvu i kvaliteti života u regiji.

Okupljene je u ime domaćina pozdravila Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Županijske komore Pula navodeći kako je cilj održavanja predblagdanskog susreta umrežavanje poslovnih žena Istarske županije u ugodnom, ležernijem, blagdanskom raspoloženju.

Žene na čelu velikih tvrtki

-Većina nas koja se ovdje okupila da razmijenimo dojmove iz 2017. i mogu kazati da smo svi puno radili, ali da su rezultati poduzetnica i menadžerica vrlo dobri. Mi bismo u Istri mogli biti vrlo zadovoljni s učešćem žena u gospodarskom životu i za razliku od nekih regija mi zaista imamo i top menađerica na čelu velikih tvrtki, imamo žene u industriji . Eto, ovih dana je još jedna gospođa Aleksandra Krebel zasjela na vrlo odgovorno funkciju u Kamen Patinu, tu je i gospođa Deranja kao vodeća menadžerica u industriji, ima ih i u Holcimu i Rockwoolu. Cilj ovakvih susreta je da se još bolje umrežimo sa svim ženama koje rade u institucijama koje su potpora gospodarstvu, izvršnoj vlasti, jer svi mi moramo razmišljati o planiranju nekih javnih potreba da bi žene poduzetnice bolje mogle funkcionirati i raditi. Ovaj događaj je postao dobar magnet za plasiranje novih ideja, za razgovaranje o problemima. Želimo biti jedna drugoj pri ruci i u godini koja nam dolazi. " poručila je Jaklin.

Optimizam u 2018.

Nakon niza predstavljanja poslovnih žena, prisutnima se obratila Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca kao i predsjednica Ogranka Krug za Istarsku županiju te predsjednica uprave Tehnomont brodogradilišta.

- Ovdje smo da pokažemo koliko nas ima u Istri. Jedna smo sigurno od najjačih regija po ženama u poduzetništvu, želimo poticati sve žene Istarske županije i sve poduzetnice da se ohrabre i krenu. Ako gledam skup žena, onda smo optimistične. Eto, ogranak je registriran u Istarskoj županiji, jer kolikogod udruga bilo, žene trebaju surađivati, zaključila je Deranja i prisutnim poželjela "puno poslovnog uspjeha i sriću i zadovoljstvo u fameji". Gordana Restović, ravnateljica Pula Film Festivala i predsjednica nacionalne udruge Krug pozvala je na uključivanje novih članice čime će udruga dobiti na dimenziji i poželjela uspješnu godinu poduzetnicama.

Okupljenima se u ime grada Pule obratila i dogradonačelnica Elena Puh Belci napomenuvši da statistike u ženskom poslovnom svijetu u Europi i Hrvatskoj nisu pohvalne, ali da Istra pokazuje dobar primjer. Tom su prilikom u mnoštvu uspješnih istaknute i pohvaljene poduzetnice Lorena Boljunčić, osnivačica "Muzeja maslinovog ulja" u Puli i Dragica Lukin, vrsna hrvatska slastičarka kao i Kristina Puh Leko kao predstavnica "Teranki" koje su netom osvojile Istrijanu te ih tom prigodom svake godine zabavljale, no ove su godine bile na drugoj strani, kao gošće. U neformalnom druženju, uz istarske delicije, pjenušac Misal i fritule, rezimirali su se rezultati i raspravljali planovi. Žene poduzetnice i menadžerice pune su optimizma za godinu pred sobom. (L. BAGAR, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter