Želim raditi - najcešca novogodišnja želja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaposlen covjek ima tisucu želja, a nezaposlen samo jednu, pokazala je najnovija anketa portala MojPosao u kojoj je sudjelovalo gotovo 1.400 osoba. Naime, više od polovice ispitanika (56 posto) navodi posao kao svoju najvecu novogodišnju želju. Želim raditi - cest je komentar anketiranih osoba koji otkriva želju i volju za radom cak i u slucaju da je rijec o poslu ispod njihove strucnosti i obrazovanja.

"Zaposliti se i postati samostalna osoba koja ne ovisi o roditeljima", komentar je mlade nezaposlene osobe s diplomom u ruci. Dok vecina nezaposlenih ispitanika želi raditi bilo kakav posao, manji je dio onih koji ipak u svojim komentarima navode kakvo zaposlenje bi ih ucinilo sretnima u novoj godini. Rijec je o osobama koje su umorne od sezonskog posla i išcekuju zaposlenje u struci.

Unatoc ekonomskoj krizi, zaposleni ispitanici su spremni na promjene i žele više od trenutnog radnog mjesta. Njih 26 posto priželjkuje promjenu posla, a najcešci razlog je svakodnevna rutina bez izazova.

"Želim dinamican posao na kojem cu pokazati svoj potencijal", napisao je jedan od ispitanika nezadovoljan trenutnim poslom. Nekolicina pojedinaca gaji poduzetnicki duh te bolju buducnost vidi u pokretanju vlastitog posla, cak i izvan granica države. Ispitanici koji su zadovoljni svojim poslom, njih 18 posto, za iducu godinu podižu letvicu i nadaju se napredovanju ili povišici. (M. J.)


Podijeli: Facebook Twiter