Želim postati standardni prvotimac

NAJSRETNIJI TRENUTAK - Vladimir Burić u prodoru nakon kojeg je dosuđen penal (D. ŠTIFANIĆ)
NAJSRETNIJI TRENUTAK - Vladimir Burić u prodoru nakon kojeg je dosuđen penal (D. ŠTIFANIĆ)

Pomalo iznenađujuće zvuči podatak da u redovima Istre 1961 igraju trojica nogometaša rođena 1998. godine u Zagrebu - Vladimir Burić, Jakov Medić i Ivor Ljubanović. Štoviše, sva su trojica ponikla u redovima Hrvatskog dragovoljca, a onda su u tijekom 2016. godine preselila na "Drosinu". Prvi je u zimskom prijelaznom roku stigao Ljubanović, kojem su se na ljeto pridružila i preostala dvojica.

- Razišli smo se mi još prošle zime, jer sam ja ostao u Dragovoljcu, Medić otišao u Zagreb, a Ljubanović u Istru 1961 i kad sam na ljeto stigao na probu, zadovoljio i potom potpisao ugovor, Ivor mi je puno pomogao u adaptaciji na novu sredinu. Bio mi je to prvi odlazak od kuće i nije mi bilo lako, puno mi je toga falilo, počevši od mamine hrane te sam u početku svaki slobodan trenutak koristio da odem doma, no Ljubanović me upoznao s gradom, novim društvom i brzo sam se navikao na Pulu koja mi je odmah prirasla srcu - prisjetio se Vladimir Burić. - Ljudi su ugodni, lijepo mi je ovdje i sad kad odem u Zagreb, fali mi Pula. Shodno tome na ovoj pauzi nisam ni otišao kući, već sam ostao ovdje i trenirao.

Dovođenje trojice mladih igrača iz Zagreba, gdje su sigurno imali više šansi da pronađu klub u kojem će izbrusiti svoj talent, potez je kakav u pulskom prvoligašu u prošlosti nisu povlačili. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter