Zeleno-žuti u subotu kod najgrublje momčadi lige

Igor Pamić (Manuel ANGELINI)
Igor Pamić (Manuel ANGELINI)

Pred nogometašima Istre 1961, koji su za sobom ostavili najgoru predstavu u ovoj sezoni, poraz 0:2 na gostovanju kod zaprešićkog Intera, subotnje je gostovanje u Splitu, gdje će u subotu na Parku mladeži s početkom u 15 sati odmjeriti snagu s nogometašima Splita.

Mjesto je to za koje zeleno-žute ne vežu lijepe uspomene, jer su ga u prošloj kalendarskoj godini dvaput pohodili i oba su se puta s njega vraćali praznih ruku. To ukazuje da Istru 1961 u subotu čeka sve samo ne lagan posao na gostovanju kod momčadi koja trenutačno zauzima šestu poziciju na prvenstvenoj ljestvici s 24 boda na svom kontu, pet više od zeleno-žutih koji se nalaze tri stepenice ispod, tik iznad linije koja dijeli momčadi što će se i iduće sezone natjecati u elitnom društvu od onih koje će skliznuti u niži rang. Kako su i Splićani u prošlom kolu upisali "nulu" na gostovanju u Vinkovcima, kiks pred domaćim navijačima protiv jednog od direktnih konkurenata luksuz je koji si ne mogu priuštiti, a sigurno je da će im dodatni motiv biti posljednji ogled ovih dviju momčadi, u kojem su krajem kolovoza Puljani na Drosini slavili golom Ottochiana.

U prilog činjenici da će Istru 1961 u subotu dočekati "nabrijani" domaćin govore i brojke, koje kažu da je Split najgrublja momčad lige čiji su nogometaši u dosadašnjih 16 kola prikupili 48 žutih i tri crvena kartona, a s prosječnom ocjenom 7,027 po utakmici zauzimaju posljednje 12. mjesto u poretku za trofej fair-play. Predvodi ih Mate Pehar koji je u dosadašnjem tijeku sezone osam puta "požutio", čime trenutno dijeli primat najgrubljeg igrača lige s Osječaninom Markom Leškovićem. Usporedbe radi, jedino se Osijek (44) i Zadar (42) mogu "pohvaliti" da su njihovi igrači prikupili preko 40 žutih kartona, dok uz Splićane samo Lokomotiva ima tri "crvendaća".

S druge strane, nogometaši Istre 1961 su u dosadašnjih 16 kola prikupili 26 žutih kartona, učinak od kojeg je bolji jedino Dinamo (23), dok su osim Puljana zasad bez crvenih kartona prošli jedino nogometaši Hajduka i Slaven Belupa. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter