"Zeleno-žuti" pronašli pravi put

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Nisu još pulski igrači, ali niti navijači "prožvakali" prvi četvrtfinalni susret Kupa Hrvatske s Dinamom, a pred nogometašima Istre 1961 već je novi ispit. Jednako težak, ako ne i teži, jer se sutra na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" s početkom u 15 sati igra regionalni derbi. U okviru 21. kola Prve HNL pulski će nogometaši ugostiti Rijeku kojoj će ovo biti proljetni prvenstveni debi budući da su odgodili susret s Hajdukom, tako da su igrali samo u Kupu protiv Lokomotive.

Puljani su pak prvo remizirali na Parku mladeži protiv Splita, a potom su minimalno poraženi u Kupu od Dinama. Međutim, baš igra protiv "modrih" je ono na čemu trener Pamić i njegovi igrači, ali i navijači pulskog kluba grade optimizam pred naredne dvoboje.

- Rijetko izražavam zadovoljstvo igrom svojih igrača, jer im uvijek prvo ukazujem na pogreške, dok dobre stvari uzimam pod normalno, međutim ovoga puta moram iskazati zadovoljstvo igrom koju su moji dečki pružili protiv Dinama. Bili smo taktički odlični, digli smo visoko obranu što nam je omogućilo da stalno budemo blizu suparniku, a dok smo fizički bili pravi imali smo i brzi protok lopte, imali smo tečnu igru i sve je bilo super osim završnice. Nažalost bez napadača ne ide - rekao je Igor Pamić.

Za nedjeljni susret trener Puljana ponovno neće imati na raspolaganju najboljeg strijelca Dejana Radonjića koji još uvijek nije počeo trenirati, ali će prvi puta ove godine na raspolaganju imati tercet Zvonko Pamić - Franjić - Jo.

- Protiv Splita su igrala prva dvojica, ali je falio Jo, a protiv Dinama sam odmarao Zvonka i Franjića dok je Jo odigrao sjajnu utakmicu. Bio je rastrčan, igrao je brzo, bez davljenja lopte, dakle nije igrao za sebe, već je igrao za momčad, a kad tako igra onda je vrlo težak za čuvanje. S njima trojicom na terenu i mojim traženjem da u završnicu ulazimo s velikim brojem igrača, baš zato što nemamo pravog strijelca, vjerujem da ćemo sutra biti puno opasniji nego li protiv Dinama. Dakle, očekujem da moji igrači protiv Rijeke budu jednako raspoloženi kao i protiv Dinama, ali i konkretniji u napadu, jer samo tako možemo pobijediti ovako jakog suparnika kao što je Rijeka. A, mi trebamo pobjedu zbog situacije na ljestvici i vjerujem da možemo to i ostvariti ukoliko budemo igrali hrabro, ali i pametno.

Osim novosti u fazi napada, pulski će sastav protiv Rijeke doživjeti još neke promjene. Kako je Bojan Pavlović i dalje izvan stroja zbog "terapije" koju mu je na Parku mladeži priuštio Woon, a Lorran je protiv Dinama pokazao da je još daleko od prave kondicije i forme, za ovaj treći proljetni susret morat će naći i treće rješenje. A promjene će biti i na golu. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter