Zeleno-žuti ogorčeni grubom igrom Zadrana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pomoćni trener Istre 1961 Miroslav Kuljanac spreman je za šalu i kad je najteže. Međutim, nakon povratka iz Zadra umjesto osmijeha ponudio je gorčinu.

- Prebili su nas. Masakrirali. To još nisam doživio u karijeri. Nakon što smo poveli golom Pilipovića, kad su shvatili da više ne mogu u polufinale, pukli su. Više nisu ni gledali loptu, gledali su samo kako da udare naše igrače. Baš se vidjela namjera u tim startovima. Tu nije bilo slučajnosti. Križmana su sasjekli, posebno Oršulić i Šimurina. Ovaj drugi je samo udarao laktovima, sve koji su bili pored njega, u dahu je rekao Kuljanac.

Nakon ovih izjava puno je lakše shvatiti i ljutnju trenera Pamića na kraju uzvratnog susreta četvrtfinala Kupa, kao i riječi koje je izgovorio nakon susreta. No, ako se od eksplozivnog Pamića ponekad i očekuje erupcija, njegovi pomoćnici i suradnici nikad se dosad nisu toliko uzrujali.

- Ono je bilo strašno, kao da smo se vratili nekih 20-ak godina unazad kad si u Zadar išao svjestan da će te prebiti "k'o vola". Sudac je dodijelio samo jedan crveni karton, a trebao je barem još dva, dodao je Darko Raić Sudar.

Onaj koji je najbolje uvidio posljedice takvih startova, pored samih igrača, bio je fizioterapuet Goran Marjanović.

- To nisu bili startovi na loptu, to su bili startovi s evidentnom namjerom da se ozlijedi igrač. Pa Križman je u nastavku bio više na podu nego na nogama. Najmanje dvadeset puta su ga srušili. On se nikad ne buni, nikad ne traži zamjenu, ali u utorak je tražio da ga trener izvadi. Onda znate što su mu radili, ljut je poput risa bio fizioterapeut pulskog kluba. (R. CAR, foto J. MIŠKOVIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter