Zeleno-žuti ne znaju (o)braniti kontre

Igrao samo prvo poluvrijeme - Josiel Alves Jo (D. MEMEDOVIĆ)
Igrao samo prvo poluvrijeme - Josiel Alves Jo (D. MEMEDOVIĆ)

Lokomotiva - Istra 1961 3:0. To je rezultat triju ovosezonskih ogleda "druge momčadi Dinama" i Puljana. S ovih devet bodova Lokomotiva je "odmaglila" Puljanima na "plus 10" i time su neke želje pulskih igrača izrečene tijekom proteklog tjedna, o eventualnom stizanju Lokomotive na prvenstvenoj ljestvici, pale u vodu.

Istra 1961, sad je to već jasno, vrlo teško može biti bolje plasirana od pete pozicije koju sad s dva boda više drži Split, ali s druge strane kilometrima je daleko od borbe za ostanak, što znači da trener Igor Pamić u nastavku sezone može mirno, bez povišenih tenzija, pripremati svaki idući prvenstveni ogled i čekati dvije polufinalne utakmice Kupa Hrvatske protiv pobjednika para Rijeka - Osijek da doda šlag na najuspješniju sezonu u povijesti kluba.

Gledano iz tog kuta, subotnji neugodan 2:4 poraz od Lokomotive nije poremetio ništa značajnije u aktualnoj sezoni "zeleno-žutih". Međutim, pokazao je nekoliko stvari. Da su pulski igrači ipak, jednako kao i publika, previše željeli ovu pobjedu i na koncu "izgorjeli".

Zatim da je igra na kontre momčadi Tomislava Ivkovića i dalje neprobavljiva za pulsku momčad i, na koncu, da aktualni igrački kadar kojim raspolaže Pamić nije još niti izbliza dosegnuo puni potencijal.

Svaki igrač pulskog prvoligaša, baš kao i trener Pamić, u najavi subotnjeg susreta s Lokomotivom pričao je o velikoj želji da se Zagrepčanima uzvrati za prethodna dva ovosezonska prvenstvena poraza, ali i zbog teškog bremena sudačkih nepravdi koje su "zeleno-žuti" redovno imali u tim sudarima.

Stoga su Puljani na travnjak istrčali riješeni da odmah "stave goste tamo gdje im je mjesto", zagospodarili sredinom terena koju je Paminjo nakrcao "pit bullovima" Blagojevićem, Batarelom i Obšivačem. Nažalost, to je bilo upravo ono što su gosti i priželjkivali.

Osim suđenja koje je ponovno bilo na pulsku štetu, treneru Pamiću svakako nije pomoglo ni to što mu dobar dio igrača u ovom dijelu sezone nije potpuno spreman za nastup, a usto su mu i nedostajala dva vrlo važna "kotačića", Franjić i Horvat. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter