"Zeleno-žuti" na Rujevici mogli i gore proći

Dario Tomić (D. ŠTIFANIĆ)
Dario Tomić (D. ŠTIFANIĆ)

Na prva tri ovosezonska gostovanja nogometaši Istre 1961 postigli su četiri pogotka i kući donijeli dva boda zahvaljujući remijima s Osijekom i Zagrebom, uz uvjerljivi poraz od Lokomotive. Na preostalih šest izleta s onu stranu Učke "zeleno-žuti" niti jednom nisu zatresli mrežu domaćina, no spretno i sretno uspjeli su sačuvati svoju u Koprivnici, za što su bili nagrađeni s bodom.

Bilo je to 20. rujna, a potom su se odlasci na gostovanja pretvorili u putovanja lišena svake nade. Hajduk, Inter pa Dinamo činili su seriju za koju je bilo iluzorno očekivati da će biti prekinuta na Rujevici. I nije, a konačnih 1:0 samo može zavarati onog tko nije gledao utakmicu u kojoj Puljani mogu biti sretni što su samo jednom izvadili loptu iz svoje mreže.

- Konačni rezultat zavarava jer je Rijeka bila puno bolja i zasluženo pobijedila, dok smo mi definitivno morali bolje odigrati - rekao je Dario Tomić, kapetan Istre 1961. - Naravno, puno je to lakše reći nego napraviti, jer činjenica je kako je Rijeka kvalitetnija momčad i mnogima od nas igrača, meni prvom, je od svih klubova Prve HNL najteže igrati upravo protiv nje. Riječki su igrači svi od reda izrazito brzi i imaju taj prepoznatljivi presing koji rade po cijelom terenu. Uvijek su ti na leđima jedan ili dvojica i protiv takve momčadi je teško igrati.

Premda su "zeleno-žuti" mogli naslutiti što će ih dočekati na Rujevici, opet je trebalo proći podosta vremena dok pohvataju konce i "pročitaju" domaću taktiku.

- Istina, njihova tri ofenzivna igrača uopće se nisu vraćala nazad i čim bi se mi malo podigli, prijetila bi nam opasnost. Jako su uigrani, njihovi veznjaci čim dobiju loptu praktički je napamet odigraju lijevo ili desno i ona stigne do napadača koji su sami te automatski idu na naše stopere "jedan na jedan". Dok smo "polovili" njihov način igre u prvom dijelu, već smo gubili 1:0 i usto su nam Riječani stvorili dosta šansi.

Drugi dio bio je nešto bolji s naše strane, stisnuli smo se, bolje smo se branili i oni nisu imali tako izgledne prilike, ali smo zato mi i dalje prema naprijed bili jalovi - istaknuo je Tomić. (I. CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter