"Zeleno-žuti" danas u Rovinju sa Zavrčem

Dario Tomić (D. MEMEDOVIĆ)
Dario Tomić (D. MEMEDOVIĆ)

Pred nogometašima Istre 1961 peti je susret tijekom ovih priprema, ogled protiv slovenskog prvoligaša Zavrča koji će se igrati na rovinjskoj Valbruni danas s početkom u 15 sati. Kako stoje stvari, u prvi plan će izbiti oni igrači čije usluge Panadić nije koristio protiv Rudara, poput Mišića, Žižića, Gojkovića, Vukovića, Zlomislića, Đurića, Heistera i Bouhne, uz dvojicu čuvara mreže Ivešu i Ostojića. Manuel Pamić, koji je prije nekoliko dana osjetio lakše zatezanje u nozi, danas bi trebao dobiti poštedu, na koju neće moći računati oni igrači koji su u Labinu odradili samo 45 minuta.

Nakon Agencije Umag, fažanske Mladosti i Rovinja, „zeleno-žuti“ su u Labinu nadjačali domaći Rudar ispunivši pritom na terenu sve zahtjeve što ih je pred njih postavio Andrej Panadić, koji po okončanju ogleda nije propustio još jednom zahvaliti Labinjanima što su im izišli u susret i nakon što im je u „pet do podne“ otkazao slovenski prvoligaš Koper, pristali s njima odmjeriti snagu.

Ako ne računamo one koje je poštedio puta u Labin, Andrej Panadić u ovom trenutku ne može računati samo na dvojicu igrača, Bojana Pavlovića koji osjeća bol u koljenu i Darija Tomića koji liječi rupturu lista desne noge.

- Eto kako je ispalo, kad smo pričali odmah po dolasku u Rovinj poželio sam samo jednu stvar, da svi ostanemo zdravi tijekom ovih priprema i onda se ja prvi ozljedim – prisjetio se Dario Tomić, kapetan Istre 1961, razgovora vođenog ispred hotela Eden. – Odigrao sam utakmicu protiv Agencije Umag, sve je bilo u redu, nisam osjećao nikakve probleme i onda smo dva dana kasnije imali trening koji smo odradili na dvije podloge. Krenuli smo na umjetnoj travi i potom se preselili na „pravu“ gdje je teren bio puno mekši. Po noći se bio zamrznuo, kad je sunce izišlo taj se led otopio, stvorilo se blato i samo me je tijekom treninga odjednom „presjeklo“. Zadnji me put mučila loža, sad sam se za promjenu malo prebacio na list, no vjerujem da bih se mogao na teren vratiti i prije očekivanja. Sutra sigurno neću zaigrati, ali očekujem da bih po dolasku u Umag trebao biti u punom pogonu te na Istria Winter Cupu odraditi i poneku utakmicu. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter