"Zeleno-žute" danas testiraju rovinjski "kanarinci"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trener Igor Pamić izvest će danas u prijateljskom ogledu s Rovinjom, s početkom u 16 sati na Valbruni III, još jednu različitu postavu, što je i očekivano u pripremnim razdobljima. Prve dvije prijateljske utakmice Istre 1961 protiv Agencije Umag i Lokomotive iskorištene su da bi se uživo vidjeli brojni igrači koji su stigli na probu, dok su igrači iz prošlosezonskog kadra igrali tek minimalno. Neki pak još iščekuju prve sekunde igre u novoj kalendarskoj godini.

Igrači koji su bili na probi ekspresno su završili svoj boravak u pulskom prvoligašu, svi osim Domagoja Krajačića koji iščekuje eventualni transfer Hrvoja Milića. Upravo je Milić bio jedan od trojice igrača koji su jučer preskočili jutarnje trčanje u Medulinu. Sušić, Batelić i on su zbog manjih zdravstvenih problema ostali na "Drosini", dok je prvi topnik Goran Roce napustio jutarnji trening, a potom uz Bačelić Grgića i Sušića preskočio i popodnevni. Svi bi oni ipak, uz Ottochiana koji se vratio nakon sitnije ozljede, trebali biti na raspolaganju za današnji ogled s Rovinjcima.

Ovaj, treći prijateljski susret nogometaša Istre 1961 u ovom pripremnom razdoblju bit će prvi u kojem će zaigrati jezgra prošlogodišnjeg sastava, ujedno i prva prilika da se na djelu vide glavne poluge pulske momčadi koje bi trebale ispuniti proljetna očekivanja o mirnoj polusezoni, daleko od zone ispadanja.

Prije startne domaće utakmice s Lokomotivom pred "zeleno-žutima" su, uz današnji, još prijateljski ogledi s Pomorcem, Zadrom, Goricom i Željezničarom, nakon kojih će pulski klub nastupiti na Istria Winter Cupu u Umagu i Novigradu. Ovi susreti, uz onaj koji tek treba ugovoriti za 26. ovog mjeseca, bit će sasvim dovoljni da trener Igor Pamić stekne uvid u mogućnosti i formu svakog pojedinca, kao i da uskladi igru po linijama. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter