Zeleno svjetlo poslovnom parku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Urbanisticki plan uredenja poslovnog parka Tison jednoglasno je usvojen na sinocnjoj sjednici Gradskog vijeca Vodnjana. Plan, koji je izradila zagrebacka tvrtka Urbanistica krajem travnja, dobio je sve potrebne suglasnosti, rekao je gradonacelnik Vodnjana Klaudio Vitasovic.

Izradivac je izabran javnom nabavom, a nakon izrade konzervatorske podloge lani je proveden javni uvid i javna rasprava o poslovnom parku površine vece od 400 hektara.

- Izrada plana bila je teška zbog njegove površine jer je to najveca poslovna zona u Istarskoj županiji, a dodatna poteškoca je nedostatak investitora, rekao je Vitasovic. Dodao je da ce plan, cija izrada se financira iz proracuna, u buducnosti doživljavati promjene kako ce se zona razvijati pa ce se ona morati prilagodavati buducim investitorima.

Pohvale urbanistickom planu uputila je Gordana Lukic (Ladonja) koja je istaknula da se pri njegovoj izradi vodilo racuna o arheološkim nalazima i zelenilu, kao i o smještanju zanatskih djelatnosti uz prometnicu.


Podijeli: Facebook Twiter