Zelenilo postalo javna površina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zelena površina u pulskoj Ciscuttijevoj ulici više definitivno nije vlasništvo stanara zgrade vec gradska javna površina.

Slucaj o kojem smo pisali proteklih godinu dana u kojoj su se stanari zgrade nekoliko puta javno oglasili plašeci se upravo ovakvog scenarija, rješenjem gradske uprave tako je dobio konacni epilog. O površini ogradenog zelenila u samom središtu grada 50-tak godina skrbili su stanari.

Prvi su put stanari Ciscuttijeve pažnju na ovu površinu skrenuli buneci se protiv preuredenja prostora u prizemlju zgrade iz tihog obrta u ugostiteljski objekt. Zatim je 100-tinjak stanara zgrade i udruge Vespazijan potpisalo peticiju protiv davanja suglasnosti za postavljanje ugostiteljske terase na ulicu što je gradska vlast na koncu i odbila uciniti.

No, nakon toga slijedi skidanje ograde koja je razdvajala površinu i pješacku zonu u Ciscuttijevoj ulici, a sada i najvecu bojazan stanara koji su smatrali da je spomenuta površina njihova okucnica.

Zavrzlamu oko zelene površine u Ciscuttijevoj ulici pojasnio je Giordano Škuflic, procelnik Upravnog odjela za prostorno uredenje, koji navodi da je odjel za ovu površinu izdao dva akta što je i izazvalo zbrku. U prvotnom slucaju odredila se gradevinska cestica za predmetnu gradevinu, a u drugom ispravila pogreška na temelju PUP-a Stari grad Pula.

Škuflic istice da se prvotno rješenje temeljilo na pogrešno išcitanom grafickom dijelu te je odredena gradevinska cestica koja nije bila u skladu s grafikom u navedenom prostornom planu PUP-u Stari grad. U svom odgovoru Škuflic još istice da ce Grad, obzirom da se radi o javnoj površini, održavati i hortikulturno uredivati zelenu površinu, na koju se nece postavljati ugostiteljske terase.


Podijeli: Facebook Twiter