Zeleni savez-Zeleni za održivi razvoj Novigrada

Elena Vesnaver Radeljak (K. FLEGAR)
Elena Vesnaver Radeljak (K. FLEGAR)

- Naš je prioritet održivi razvoj grada Novigrada. Sve se stranke zalažu za održivi razvoj, ali nijedna nema konkretan program ni ideju kako taj razvoj ostvariti u gradu. Naša je ideja formiranje ekološkog centra i Ureda za ekologiju koji bi sudjelovao u prostornom planiranju grada jer je novigradsko zemljište zemljište svih Novigrađana, istaknula je Elena Vesnaver Radeljak, nositeljica liste Zeleni savez-Zeleni u Novigradu.

Lista se oštro protivi rasprodaji zemljišta u zaštićenom obalnom pojasu, a predlaže njegov najam ili davanje u koncesiju. Smatraju da je važno da ljudi glasaju za njih kako bi zaštitili svoje pravo slobodnog kretanja na svim javnim površinama grada. Protive se rampama, ogradama i privatizaciji obale.

- Želimo očuvati prirodne resurse za našu djecu, unuke i buduće generacije, jer su oni glavni nositelji turizma, i oštro se protivimo betonizaciji i smanjenju zelenih površina. Želimo revitalizirati gradsku plažu ispod Svetog Pelagija i dio dige, dodala je Vesnaver Radeljak.

Naglasila je i da će tražiti česte analize kakvoće mora jer je ono zbog nautičkog turizma, kao i zbog sve većeg broja smještajnih kapaciteta sve zagađenije. (T. G.)


Podijeli: Facebook Twiter