Zeleni podržali Miletića za gradonačelnika

Zajedno na izbore i u Puli (M. M.)
Zajedno na izbore i u Puli (M. M.)

Nakon što su nedavno dogovorili zajednički izlazak na izbore na županijskoj razini, koalicija IDS-HNS-Zeleni danas je partnerstvo prenijela i na razinu Pule, čime su predstavnici Zelenog saveza podržali IDS-ovog kandidata za gradonačelnika Borisa Miletića.

- Posebna mi je čast što se stranka priključila koaliciji, a u proteklom mandatu napravili smo zaista mnogo na području zaštite okoliša, kazao je Miletić, koji je izdvojio izgradnju obalnog kolektora i čišćenje Pulskog zaljeva.

- Konačno ćemo Pulski zaljev očistiti od fekalnih voda, što se dosad nitko nije usudio, a treba spomenuti i kompletnu izgradnju nove distribucijske plinske mreže, koji je najprihvatljiviji i ekonomski najisplativiji energent, rekao je Miletić te je dodao da na razini Grada veliku pažnju posvećuju održivom razvoju i zaštiti okoliša, o čemu svjedoče i zelene oaze i selektivno prikupljanje otpada.

Naglasio je da je Pula zeleni grad s obzirom na to da na svom teritoriju ima čak 47 posto zelenih površina.

Potpredsjednica gradske podružnice IDS-a Pule Elena Gattoni Stepanov smatra da je ova koalicija prirodna s obzirom na zajedničku politiku održivog razvoja te razvoj gospodarstva i turizma uz zaštitu kulturnih vrijednosti i zdravog okoliša.

- Siguran sam da ćemo zajedno pridobiti povjerenje građana Pule te da će naš zajednički kandidat za gradonačelnika u budućnosti grad učiniti još zelenijim i energetski učinkovitijim, rekao je predsjednik pulskog HNS-a Alen Damijanić.

Gordana Ferenčić, predsjednica županijske organizacije Zelenog saveza, kazala je da će voditi računa o zaštiti okoliša, ljudskom zdravlju, ali i socijalnim programima te da će se Zeleni pobrinuti da Pula ima što više zelenih oaza. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter