Zeleni: Ovrhe vode u dužničko ropstvo

Josip Anton Rupnik (M. MIJOŠEK)
Josip Anton Rupnik (M. MIJOŠEK)

Zabraniti ovrhe nad jedinom nekretninom građana, jedna je od socijalnih mjera za koje se zalaže Zeleni savez. Neke od njih je na današnoj konferenciji za novinare predstavio predsjednik te stranke Josip Anton Rupnik, koji je rekao da su ovrhe općenito sredstvo kojim se građane vodi u dužničko ropstvo, a sve "preko mafijaških odvjetničkih kuća".

Podsjetio je da su Zeleni još prije tri godine predlagali osnivanje fonda za zapošljavanje mladih, koji bi financirale općine, gradovi i Županija, na čemu i dalje inzistiraju. Upozorio je i na, prema njegovom mišljenju, nepravdu prema ženama kojima se mirovina umanjuje zbog minimalne naknade koju primaju tijekom porodiljnog dopusta.

Ponovio je svoj stav da je pravosuđe glavni krivac za sadašnju situaciju u državi. Ono je, smatra, odgovorno za velike socijalne podjele u društvu, odnosno za bogaćenje nekih nauštrb većine. "Mafijaške organizacije izbacuju na ulicu obitelji s djecom ne bi li se za bagatelu domogli njihovih nekretnina, te ih zatim prodali po tržišnim cijenama", kazao je Rupnik. Odgovorne su, naglasio je, i banke koje visokim kamatama i odnošenjem zarađenog novca izvan zemlje zapravo kradu novac građana. Prema njegovom mišljenju, za takvo ponašanje bankara odgovorna je Hrvatska narodna banka "koja štiti bankarski sustav". (B. Ž.)


Podijeli: Facebook Twiter