Zeleni otpad: Odvoz porezanih grana platila 340 kn

Zeleni otpad moguće je kompostirati (Ilustracija/Arhiva)
Zeleni otpad moguće je kompostirati (Ilustracija/Arhiva)

"U dvorištu uz kuću davno je pokojni muž posadio 26 maslina. Rađaju, velike su i dala sam ih porezati, kako se to radi svake sezone na maslinama. Skupilo se dosta tog otpada, velike hrpe i odem pitati u Herculaneu što s tim napraviti. Nisam im znala reći koliko toga ima, rekli su da će oni doći procijeniti". Počinje priča naše sugovornice s Nove Verude (podaci poznati redakciji) oko već poznate nedoumice ljudi što učiniti sa zelenim otpadom.

Kaže da su je nazvali i javili joj da su obavili procjenu.

- Meni se nitko nije javio, niti sam koga vidjela, ali su mi rekli da ima tri kubika zelenog otpada pa će me odvoz toga koštati 340 kuna. To je za mene jako puno novca, umirovljenica sam s malom mirovinom, ali nisam imala izbora. Te sam grane morala ukloniti. U Herculanei mi nisu ponudili nikakvu drugu opciju, niti me informirali gdje se odlaže takva vrsta otpada, požalila nam se ova Puljanka.

U Herculanei kažu da uvijek maksimalno pokušavaju izaći u susret građanima te da su i u ovom slučaju gospođu upoznali s mogućnošću besplatnog odvoza otpada na deponij do veličine jedne automobilske prikolice. Takvu vrstu otpada moguće je kompostirati, dodaju iz Pula Herculanee te napominju da je upravo u tijeku podjela kompostera za tu namjenu građanima na području Mjesnog odbora Nova Veruda. (D. PALIBRK)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter