Zelena lista pripojila se ORaH-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stranka Zelena lista pripojila se danas nedavno osnovanoj stranci Održivi razvoj Hrvatske (ORaH), saborske zastupnice Mirele Holy.

Time su članovi Zelene liste, koja je osam godina djelovala na hrvatskoj političkoj sceni, postali članovima ORaH-a. Spajanje su na današnjoj konferenciji za novinare nazdravili orahovicom, koju je nazočnima točila predsjednica ORaH-a Mirela Holy.

ORaH preuzima pravno naslijeđe Zelene liste, a Zelena lista kao stranka prestaje postojati, istaknula je Holy naglasivši da je to dobra vijest za hrvatsku politiku jer se napokon krenulo u okrupnjavanje političkih opcija.

"Ovo je, nakon dužeg vremena, prvi primjer da se političke snage mogu ujediniti i zajedno više napraviti. Zelena ljevica ima potencijal rasta u Hrvatskoj jer je koncept održivog razvoja politički koncept budućnosti", rekla je Holy.

ORaH želi biti točka okupljanja svih zelenih aktera na hrvatskoj političkoj sceni, onih koji su sada u drugim zelenim strankama, ali i onih koji više nisu politički aktivni, te se nada da će se pridružiti i aktivisti s civilne scene. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter