Zelena glina lijeci tijelo izvana i iznutra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zadnjih stotinjak godina suvremena medicina i farmaceutska industrija nastoje stvoriti ciljane lijekove, izolirane supstancije namijenjene lijecenju odredenih bolesti. No, nerijetko takvi lijekovi štete nekim drugim dijelovima organizma pa je zato tradicionalna medicina danas dobila na popularnosti.

Ona doživljava organizam kao cjelinu pa ga tako i lijeci. Jedan od takvih lijekova pojavio se i na našem tržištu, a rijec je o zelenoj glini.

"Zelena glina je aktivna prirodna supstancija i oslobada tijelo od svih necistoca. Djeluje tamo gdje je upala, gdje su bolesne stanice i pri tom upija, drenira, a zatim eliminira necistoce iz tkiva, krvi i limfe. Toliko ocisti organizam da na kraju osoba izgubi i neugodan miris znoja. Zelena glina djeluje protuupalno i antibakterijski, regulira prirodnu radioaktivnost tijela, sadrži mineralne soli i oligoelemente", veli farmaceutkinja Jadranka Legovic.

Iako glina može biti crvena, žuta, plava i bijela, najširi spektar djelovanja ima upravo zelena koja se jedina i može nabaviti u prodaji, i to na rijetkim mjestima jer je u smislu trgovine ovaj lijek, uvjetno receno, slabo profitabilan, no u svojoj jednostavnosti zaljecivanja dragocjen, u što su se uvjerili mnogi.

"U kombinaciji sa suvremenom i alternativnom medicinom, zelena glina može dati jako dobre rezultate, a može se pripremiti kao pice i kao oblog. Kao pice se kombinira s mineralnom vodom s time da sadržaj mora odstajati nekoliko sati.

Kod pripreme se mora koristiti iskljucivo drvena žlica. Glinu se može u obliku obloga nanositi hladnu i toplu, no kada se radi o bolovima zbog reumatizma, lumbaga, išijasa i slicnog, glinu treba zagrijati", veli naša sugovornica, isticuci da mnogi danas sve više prepoznaju pozitivne ucinke koje na njihov (bolesni) organizam ima ovaj jednostavan preparat.

Prodaje se u prahu ili granulama i pomaže kod crijevnih oboljenja, anemije, upale dišnih putova, infekcija koli bakterijama, dok se u kozmetici primjenjuje kao maska za lice i pakung za kosu.


Podijeli: Facebook Twiter