Zelcic slavio u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U hotelu Histria na pulskoj Verudeli završen je tradicionalni 24. medunarodni otvoreni turnir Pula open 2010. na kojem je sudjelovalo 287 igraca iz 23 zemlje.

Turnir je bio vrlo jakog sastava, s 13 velemajstora i 16 medunarodnih majstora, a poslije 9 kola po švicarskome sustavu natjecanja zasluženo je pobijedio zagrebacki velemajstor Robert Zelcic, koji je nanizao 6 pobjeda i tri remija. Tom pobjedom Zelcic je osigurao nastup na sljedecem prvenstvu Hrvatske.

Identicnu bilancu imao je i rijecki velemajstor Ognjen Jovanic, a 7,5 bodova osvojio je i srpski velemajstor Siniša Dražic, koji je u posljednjen kolu svladao Splicanina Ivana Šarica. Konacan redoslijed odredio je dopunski kriterij.

Zelcic je imao uvjerljivo najjaci turnir, pa mu je pripao pobjednicki pokal, Jovanic je drugi, a Dražic treci. Samo pola boda iza ovog terceta plasirali su se Zagrepcanin Davorin Kuljaševic,Srbin Aleksandar Kovacevic, Borki Predojevic iz Bosne i Hercegovine,Puljanin Nenad Fercec, Argentinac Ruben Felgaer, Rijecani Josip Rukavina i Ognjen Cvitan, te Zadranin Saša Martinovic.

Sve pohvale zaslužio je veteran Josip Rukavina za odlican rezultat u jakoj konkurenciji. Konacan poredak najuspješnijih igraca: 1.-3. Zelcic, Jovanic i Dražic po 7,5 bodova, 4.-11. Kuljaševic, A. Kovacevic, Predojevic, Fercec, Felgaer, Rukavina, Cvitan i Martinovic po 7, 12.-23. Sklyarov, I. Šaric, Nordenbaek, D. Doric, Fodor, Barle, Sandhu, N. Doric, F. Osmanovic, Molnar, Franic i Likavsky po 6,5 bodova itd.


Podijeli: Facebook Twiter