Zwei Rose i Sutra najbolji u pripremi cripnje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pravim meštrima od cripnje pokazali su se Valbandonci koji su na domacem terenu u subotu osvojili prva mjesta u dvije kategorije, odnosno pripremi mesne i riblje cripnje.

Manifestacija "Valbandon ispod cripnje" okupila je 26 ekipa koje su na vatrama na valbandonskoj plaži pripremale meso i ribu pod cripnjom.

Ekipa Zwei Rose potvrdila je prošlogodišnji uspjeh i pokazala se i ove godine najboljom u pripremi mesne cripnje, a ekipa Sutra najbolje je napravila riblju. Obje ekipe osvojile su po pršut.

Drugo mjesto u kategoriji riblje cripnje podijelile su ekipe Optimisti i Ina millenium pa je i nagrada - sir - podijeljena na pola. Trece mjesto i tri boce vina pripale su ekipi Valmade.

Meso pod cripnjom su za "srebro" pripremili clanovi motoristickog kluba Hornets, a "broncu" je osvojila ekipa Ferro. O najboljima je odlucivao žiri u sastavu Ljudevit Sabo, profesor kuharstva, Zoran Butkovic, upravitelj MUP-ovog odmarališta u Valbandonu, te Luka Blaževic iz prošlogodišnje pobjednicke ekipe.

Sabo je pripremio i megacripnju od 200 mesnih porcija, a sve sudionike nije omeo niti kratkotrajan pljusak, koji je medutim smocio kablove grupi Magnolia, ciji se najavljeni nastup nije održao.

Uz štandove s maslinovim uljem, lavandom, sirom i vinom posjetitelji su obilazili i divili se onome s izrezbarenim lubenicama u sklopu izložbe LubenicArt.

U sklopu manifestacije izabrane su i najljepše okucnice te balkoni. Liudmila Ledinskaya iz Valbandona osvojila je prvo mjesto za najuredeniju okucnicu, dok je drugo pripalo obitelji Ivancic iz Valbandona.

Stanari zgrade Aleje maslina 3 osvojili su nagradu za najuredeniju okucnicu stambene zgrade, a najuredenijim balkonom proglašen je onaj Anamarije Toffetti iz Valbandona. Obitelj Ljubez iz Fažane osvojila je nagradu za najdetalj.


Podijeli: Facebook Twiter