Žedno uho, novi klupski prostor u Klovićevim dvorima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Žedno uho" naziv je novog zagrebačkog glazbenog klupskog prostora koji će se otvoriti u petak, 1. veljače, na iznenađenje mnogih, u podrumu Klovićevih dvora, tradicionalnog gornjogradskog galerijskog prostora koji se afirmirao nizom važnih izložbenih projekata.

Svi su začuđeni, a mi smo sretni što smo doveli novi, neočekivani program u Klovićeve dvore, rekla je ravnateljica Klovćevih dvora Marina Viculin.

Podsjetila je da je, otkako je stupila na novu dužnost, govorila da joj je želja okrenuti se publici, osluškivati njihove potrebe te iskoristiti pune potencijale tog predivnog prostora. Želimo proširiti krug posjetitelja i privući publiku između 25 i 35 godina koji inače na izložbe dolaze samo u iznimnim slučajevima, želimo da i oni ovaj prostor osjete kao svoj, istaknula je Viculin.

Novi klub, koji će voditi jedan od istaknutijih hrvatskih organizatora koncerata Mate Škugor, nalazi se u podrumskom prostoru Klovićevih dvora koji ima odvojeni ulaz s platoa Gradec, a bit će otvoren od 21 sat. Koncerti bi trebali trajati do 23.30 sati, a nakon toga slijede slušaonice.

Kapacitet prostora ovisit će o veličini pozornice, koncerte će moći pratiti između 220 i 250 ljudi, no, najavljuje Škugor, neće biti prebukiranja jer je "doživljaj važniji od zarade". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter