Zecic pjevao za sve dobre ljude

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Zeko!, Zeko!", ovacijama su najvatreniji fanovi iz hrvatskog i slovenskog dijela Istre docekali i ispratili splitskog pjevaca Dražena Zecica koji je dva i pol sata na pozornici velikog šatora u Mašimovoj škuji uveseljavao oko 1.100 posjetitelja. Reprizom novogodišnjeg doceka Zecic je 1. sijecnja na najbolji moguci nacin finiširao "Božic u Buzetu", maratonsku glazbenu manifestaciju koju je koncertom uoci Badnjaka zapoceo Zlatan Stipišic Gibonni, a božicnim nastupom nastavio Jasmin Stavros.

Tri izvrsno posjecena blagdanska koncerta s ukupno oko 3.500 posjetitelja pouzdan su znak da je organizator, Radio Zona Buzet uz podršku sponzora, kao i media partnera Glasa Istre, TV Istre, Radijske istarske mreže - RIMA-e, cetvrtu godinu zaredom, pogodio ukus publike i omogucio dobar blagdanski provod uz zvijezde hrvatske estrade. Dodajmo da je generalni pokrovitelj ovogodišnjeg "Božica u Buzetu" Favorit pivo, pokrovitelj je tradicionalno Grad Buzet, a sponzori Velpro i Zigante tartufi.



Kao što je najavio, na preksinocnjem koncertu pod nazivom "Za sve dobre ljude" Zecic je uz standardni repertoar izveo i neke pjesme koje su nezasluženo ostale u sjeni. Tako je vec u uvodu izveo pjesmu "Putnik bez kufera". Odlucio se potom za novi glazbeni uradak "Crni kralj i bijela dama", a Buzecani i njihovi gosti mogli su uživati i u ostalim brojevima s najnovijeg, petnaestog studijskog albuma naslova "Crni kralj i bijela dama", koji Zecic naziva i svojevrsnom glazbenom retrospektivom svih dosadašnjih albuma.



Glazbenu karijeru Zecic je zapoceo pocetkom devedesetih godina prošlog stoljeca kao tekstopisac, pisao je za Matu Mišu Kovaca, Zlatka Pejakovica... Ucestale su mu teme bile neuzvracene i nesudene ljubavi te rastanci. Prvi pjevacki uspjeh doživio je na Melodijama hrvatskog Jadrana 1993. godine, kada je pobijedio s pjesmom "Govore mi mnogi ljudi". Upravo ga je taj hit lansirao u žižu medijskog interesa i uvukao se u srce publike.

Blagdanski nastup u Buzetu iznova je potvrdio je da je baza Zecicevih fanova u Istri veoma jaka, a na njegove dobre novogodišnje želje najvatreniji obožavatelji uzvratili su poklonom - zecom u kavezu. Ako se obistini uzrecica - kako udeš u novu godinu, takva ce ti biti do kraja - svi posjetitelji Zeciceva koncerta ovu bi godinu trebali provesti u dobrom raspoloženju. (Napisala i snimila Gordana CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter