Združena braca napadaju Japan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oni koji su voljeli 'Spašavanje vojnika Ryana' i 'Združenu bracu', sada dobivaju seriju po svom ukusu - 'Pacific'. Iza serije stoje imena koja su radila 'Ryana' i 'Bracu', Tom Hanks i Steven Spielberg koji su kao producenti iznijeli cijeli projekt. Angažirali su redatelje kao što su Carl Franklin ('Vrag u plavoj haljini') i Jeremy Podeswa ('Uspomene jednog bjegunca'), a za glazbu se pobrinuo uvijek pouzdani Hans Zimmer.

Za one koji možda ne znaju, 'Spašavanje vojnika Ryana' je Spielbergov film koji je vrlo realisticno prikazao iskrcavanje na Normandiju, a Tom Hanks je dobio nominaciju za glavnu ulogu u tom filmu. Nakon toga Tom Hanks je glumio u seriji koju je koproducirao zajedno sa Spielbergom, 'Združenoj braci' koja se puno opsežnije bavila i iskrcavanjem na Normandiju i ostalim bitkama na europskom ratištu.



Ipak, ostao je nepokriven rat s Japanom koji je odnio puno americkih žrtava i zapamcen je po mnogim nemilosrdnim borbama. Stoga je HBO odlucio snimiti još jednu seriju u slicnom stilu, a uz pomoc Spielberga i Hanksa skupljen je budžet od cak 150 milijuna dolara. Scenarij za seriju napravljen je prema memoarima dvojice marinaca te su rekonstruirane bitke za Guadalcanal, Okinawu i Iwo Jimu.

Za razliku od prethodnih slicnih projekata, 'Pacific' ce se baviti i pricama iz civilnog života u Americi, no u svemu ostalom serija ce nalikovati 'Združenoj braci ' i 'Ryanu'. Opet je rijec o snimkama isprane boje, snimanim kamerom iz ruke, cisto da se dobije stvarni ugodaj. Ako se pogleda trailer koji je izišao prošli mjesec, vidi se da ima i poetskih scena koje kao da su ispale iz 'Tanke crvene linije'.

Glavni junaci su obicni americki vojnici pa ih nece glumiti slavni, nego manje poznati glumci. Tom Hanks je najavio i da serija obiluje krvavim scenama jer su u stvarnosti takve i bile borbe na pacifickom bojištu. Premijera je zakazana za ožujak 2010. pa preporucujemo da pogledate trailer i pocnete odbrojavati do ožujka...


Podijeli: Facebook Twiter