Zdravstveni odgoj: Jovanović zadovoljan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je večeras u Vukovaru kako je vrlo zadovoljan načinom realizacije zdravstvenog odgoja u svim školama.

"Vjerujem da će zdravstveni odgoj donijeti puno dobroga djeci, obiteljima i cijelom društvu. Naša poruka je da se kroz zdravstveni odgoj koji će se provoditi na satovima razrednika potiče razgovor djece i da to bude interaktivni oblik nastave u kojem nema klasičnog predavanja nego se djecu uči razmišljati i razgovarati i donositi odluke i stavove", kazao je novinarima Jovanović. Prema njegovim riječima, zdravstveni odgoj u hrvatskim školama jača djecu i obitelj, a time i cijelo društvo.

"Kroz zdravstveni odgoj vi djeci dajete bolji i duži život. U Hrvatskoj se primjerice zbog pretjerane težine umire pet od petnaest godina ranije. Ako djecu od prvog razreda naučimo da se hrane kvalitetno i bave se tjelesnom aktivnošću onda ćemo spriječiti njihovu debljinu i omogućiti im kvalitetniji život", rekao je Jovanović odgovarajući na novinarska pitanja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter