Zdravstveni centar gradit će Istarski domovi zdravlja

Za zdravstveni centar i ljekarnu rezervirano je zemljište preko puta škole (Z. STRAHINJA)
Za zdravstveni centar i ljekarnu rezervirano je zemljište preko puta škole (Z. STRAHINJA)

Posljednjim, drugim ovogodišnjim izmjenama i dopunama Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture Grada Vodnjana, izdaci za gradnju zdravstvenog centra srezani su s 1,5 milijuna na 200 tisuća kuna.

No, kako je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća prilikom usvajanja objasnio gradonačelnik Klaudio Vitasović, to ne znači da se odustaje od izgradnje novog, Vodnjancima prijeko potrebnog Doma zdravlja, već da će se njegova realizacija financirati na drugačiji način.

Novi Dom zdravlja za godinu dana

- Grad će dati pravo gradnje na zemljištu preko puta osnovne škole na 60 ili 70 godina, a Istarski domovi zdravlja će centar izgraditi. Za 20-ak, 30-ak dana riješit ćemo sporazum o pravu građenja, potpisat će se i sporazum o obvezama. Istarske ljekarne pak same će izgraditi i financirati apoteku na svojem djelu, rekao je Vitasović.

Kao što smo na proljeće pisali, Grad je neposrednom pogodbom Istarskim ljekarnama, ustanovi čiji je osnivač Istarska županija, prodao dio parcele između ulica Žuka i Istarske namijenjen gradnji apoteke. Drugi je dio te i susjedne parcele namijenjen gradnji zdravstvenog centra, a u koji bi se trebala preseliti ambulanta koja djeluje u trošnoj vili u Istarskoj ulici.

- Postoji građevinska dozvola za Dom zdravlja, napravljen je i troškovnik. Natječaj za gradnju objavit će Istarski domovi zdravlja, pa da gradnja krene početkom sljedeće godine te da u roku od godine dana dobijemo Dom zdravlja preko puta škole, rekao je gradonačelnik Vitasović

Za perojske plaže 3,5 milijuna kuna

Istom prilikom vijećnici su izglasali i još jedno povećanje izdataka za uređenje kupališta i plaže u Peroju. U prvotnoj verziji programa gradnje za tu se namjenu planiralo utrošiti 1,5 milijuna kuna, proljetos je stavka povećana na 2,5 milijuna kuna, a sada na čak 3,5 milijuna kuna.

- Nakon uređenja plaže i šetnice prema Portiću, sada ide uređenje na potezu od Bođinke prema Pineti i želimo to ostvariti u ovoj proračunskoj godini, poručio je Vitasović.

U program gradnje uneseno je i novih 550 tisuća kuna namijenjenih uređenju ulaza u Vodnjan, a kako je gradski viši savjetnik za izgradnju Emil Ferjančić objasnio, riječ je gradnji nogostupa, odnosno pješačke staze između Vodnjana i Galižane. (Zvjezdan STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter