Zdravstvena situacija polako se normalizira

Ermin Huseinbašić
Ermin Huseinbašić

Tri dana po povratku s priprema na Kupresu, nogometaši Istre 1961 danas se vraćaju u uobičajeni ritam rada s dva treninga dnevno, ujutro na "Drosini", a poslije podne u Štinjanu.

Tri dana koja su ostala za nama ispunjena su bila kupanjem i masažama, a definitivno najprometnija prostorija na "Drosini" bila je ambulanta, gdje je zdravstvena služba ulagala velike napore da što veći broj igrača koji su se u posljednje vrijeme požalili na zdravstvene tegobe osposobi kako bi već danas bili u mogućnosti uključiti se u normalan rad.

U pulskom prvoligašu nisu ništa željeli prepustiti slučaju, pa su kod igrača koji su bili izvan stroja napravljeni preventivni pregledi ultrazvukom i za očekivati je da će se većina od njih danas pridružiti suigračima.

Ako ne računamo Vukmana koji je neposredno pred odlazak iz Pule slomio rebro, ostatak "zeleno-žute" momčadi dobro je podnosio sve napore kojima su bili izloženi na Kupresu. Igrači za kojima je bila duga stanka povremeno bi se na nešto požalili, na one koji su došli iz nižeg ranga također bi napori kojima su bili izloženi ostavili traga, ali sve se to pripisivalo "normalnom danu u uredu", uobičajenoj situaciji za ovaj period priprema.

No, kako se bližio kraj boravka na Kupresu, tako su se problemi povećavali i Istra 1961 se vratila u Pulu s desetak igrača izvan kadra. Protiv Zrinjskog i Borca trener Igor Pamić nije mogao računati na Janjuševića, Dadića, Franjića, Woona i Vukmana, kao ni na Pavlovića kojeg je u četvrtak pustio kući. Na ogledu s Mostarcima nezgodan udarac dobio je Blagojević, na bol se požalio Horvat, dok su iz susreta s Banjalučanima uspomene ostale Ivančiću, Manceu i Špeharu, a i rekonvalescent Batur je na toj utakmici "osjetio" nedovoljno zaliječeni mišić.

Drugim riječima, imali su pulski fizioterapeuti pune ruke posla da u ova tri dana stvari pomalo zabrinjavajuću situaciju uspiju barem donekle dovesti u normalu i kako se stvari čine, to im je pošlo za rukom. Naime, očekuje se da bi se danas većina ovih igrača trebala staviti Paminju na raspolaganje, sa strane bi trebali ostati jedino Batur, Janjušević i Franjić.

Uz "Spliću", prethodna tri dana odmarao se nije ni kondicijski trener Elvis Peršić koji je u subotu s igračima trčeći upoznavao prirodne ljepote oko stadiona, da bi potom pod svoje uzeo trojicu igrača za koje Paminjo smatra da im je potreban dodatni rad. Riječ je o Nevenu Vukmanu koji zbog problema s rebrima na Kupresu nije mogao trenirati punim intenzitetom, Marinu Romiću za kojeg je "div iz Žminja" zaključio da bi trebao još malo smanjiti kilažu te Erminu Huseinbašiću koji je propustio uvodni dio priprema jer je u "zeleno-žutu" svlačionicu stigao neposredno pred odlazak na Kupres. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter