"Zdravlje duše" jer od duše sve kreće

Pliva se u grupi ili zasebno
Pliva se u grupi ili zasebno

Dugogodišnji kolumnist Glasa Istre bioenergetičar Dean Buić odlučio je u svojoj prvoj knjizi "Zdravlje duše" objediniti svoje petnaestogodišnje iskustvo koje je dijelio s našim čitateljima dva puta tjedno u nedjeljnom izdanju našeg lista. Promocija knjige održati će se u nedjelju u 18 sati u restoranu "Volaria" u Marini Veruda, a Buić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare govorio o njegovim tehnikama koje tvore njegov sustav liječenja a koji se bazira na bioenergiji, atlasu i hipnozi.

Objedinjena iskustva za kvalitetu života

- Nakon godina rada i liječenja rodila se potreba da to svoje iskustvo podijelim s ljudima. Moj cilj nije bio napisati teško razumljivu, nečitljivu knjigu kojom bi se afirmirao među raznim znanstvenim i medicinskim krugovima. Moj cilj je isti kao i cilj mojih terapija - pomoći svakom čovjeku da primjenom mojih terapija poboljša svoje zdravlje, a u konačnosti i podigne kvalitetu svog života. Ako dođe do nepravilnog protoka energije našeg energetskog tijela ono se razboli, a posljedice bolesti energetskog tijela materijaliziraju se u materiji, onome što je opipljivo - na našem materijalnom tijelu i tu dolazi do bolesti. Bioenergijom zato utječemo na zdravlje energetskog tijela i potičemo materijalno tijelo da se počne samo liječiti. U svom dugogodišnjem bavljenju alternativnim metodama puno sam naučio, ali i dalje stalno poučavam i učim, tako da se konstantno otvaraju nova rješenja i po pitanju liječenja, ali i razloga zašto dolazi do nekih problema. Osim bioenergije, tijekom godina, shvatio sam da ponekad treba pristupiti i hipnozi kojom možemo u potpunosti eliminirati iz našeg energetskog tijela sve ono što njemu ne pripada i tako opet dovesti svoju energiju u balans, kazao je Buić.

On ističe da budući da su materijalno i energetsko tijelo povezani ispravljanjem atlasa, odnosno promjenom na materijalnom tijelu, može se postići pozitivan učinak na energetsko tijelo pa je s godinama počeo primjenjivati i tu metodu liječenja.

- U suštini, može se reći da je naša duša zdrava ako je naša energija zdrava, a ako je naša duša zdrava zdravo je i naše tijelo. Ukoliko bilo koja od tih karika koje čini neraskidivi lanac zdravlja, oslabi, pojavljuju se problemi u organizmu. Ali, za razliku od cijelog svijeta koji stavlja naglasak na fizičko zdravlje - zdravlje tijela, ja stavljam naglasak na zdravlje duše, koje je po meni puno bitnije, stoga i ova knjiga nosi taj naziv, objasnio je Buić napomenuvši da to ne znači da možemo naše tijelo uništavati lošom prehranom, cigaretama i alkoholom te naveo primjere u kojima je upravo u tim ovisnostima njegova tehnika, itekako efikasna.

Poboljšanje duha, uma i tijela

O značaju i efikasnosti njegove metode posvjedočio je i Aldo Matić, uspješni poslovni čovjek ali poznati hrvatski istraživač paranormalnih pojava, prapovijesti civilizacija , bosanskih piramida.

"Kod Deana sam došao prije deset godina sa suprugom koja se nakon teške operacije nije mogla oporaviti. Nije vjerovala u bioenergiju, došla je ovdje i poslije šest mjeseci poostoperativnog mučenja, podvrgnula se Deanovoj terapiji koja je bila dosta šokantna i nakon te terapije ona je fizički i psihički ozdravila. I tada je to mene zaintrigiralo, kazao je Matić. Buić je pojasnio da je u njezinom tretmanu osim terapije bioenergije koristio i hipnozu, što je za mnoge bilo šokantno i dodao: "Ljudi su gledajući njezine reakcije pobjegli, no mi smo odradili terapiju do kraja. Aldo mi je rekao kako je radio u vojsci, vidio leteće tanjure, sve i svašta, ali ovo ga je uspjelo fascinirati.

- Ja sam prateći njegovu tehniku shvatio da je duh arhitekt, um graditelj, a tijelo je materijalna zgrada. Ovo što on radi, što se tiče duha, uma i tijela se poboljšava. Kad shvatiš to, onda ćeš reći da nisi odvojen od druge stvarnosti već si dio te stvarnosti. Tako je počelo istraživanje, rad sa ljudima na poboljšanju njihova zdravlja, kazao je Aldo Matić.

Svi koji dođu na nedjeljnu promociju moći će kupiti knjigu po promotivnoj cijeni.

(Napisala i snimila L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter