Zdravku Čoliću (26) uvjetna za provalne krađe

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Jedinstvenom, uvjetnom, kaznom od godinu i osam mjeseci zatvora Općinski je sud u Puli nepravomoćnom presudom kaznio 26-godišnjeg Zdravka Čolića Čolu iz Rovinja zbog sedam krađa koje je još kao 20-godišnjak počinio u Rovinju.

Krivim je Čolić, koji trenutno živi u Njemačkoj, proglašen jer je s maloljetnim I. B. od prosinca 2006. do ožujka 2007. godine provaljivao u razne objekte iz kojih su krali razne alate, poput električnih i baterijskih bušilica i brusilica, udarnih čekića…

U jednom slučaju dvojac je ukrao i montažnu metalnu dizalicu, ali i bicikl s dodatnom opremom. Iz automobila u vlasništvu jednog Rovinježa nakon provale su pak odnijeli autoradio te vozačku i prometnu dozvolu vlasnika.

Iz hodnika jedne kuće u Rovinju sredinom ožujka 2007. ukrali su pak mountain bike s dodatnom opremom.

Čolić je odgovarao pred sudom za ukupno pet teških krađa i dvije obične. Za svaku tešku krađu dosuđeno mu je po šest mjeseci zatvora, a za obične po tri mjeseca pa mu je u konačnici izrečena jedinstvena osuda na godinu i osam mjeseci zatvora. No, ako u roku od četiri godine ne počini nova kaznena djela, Čolić neće biti upućen na izdržavanje kazne. Nepravomoćnom presudom mladića je sud obvezao da tvrtke, odnosno pojedince koje je okrao obešteti s ukupno 32.400 kuna. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter