Zdravko Pevec na policiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši šef i vlasnik trgovacke kompanije Zdravko Pevec ispitan je u bjelovarskoj Policijskoj upravi, potvrdio je Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske.

Bjelovarski list neslužbeno doznaje da Peveca tereti jedan od bivših dobavljaca, i to zbog izdavanja mjenica bez pokrica za preuzetu robu.

Dok u Županijskom državnom odvjetništvu cekaju policijsko izvješce i potvrduju da je poslovanje Peveca u obradi, novinari su doznali da bi se Peveca moglo teretiti za prevaru u gospodarskom poslovanju ako se sumnje pokažu osnovanima i ako bude dovoljno elemenata za kaznenu prijavu.

Policija i dalje u suradnji s Interpolom istražuje vjerodostojnost ugovora kojim je Pevec krajem prošle godine pokušao odgoditi pokretanje stecaja u Pevecu Bjelovar.

Podsjetimo, radilo se o tajanstvenom poslovnom partneru koji bi posrnulom bjelovarskom divu pomogao financijskom injekcijom od cak 300 milijuna eura, što bi bilo sasvim dovoljno za rješavanje nagomilanih dugova svih Pevecovih poduzeca.

U Županijskom državnom odvjetništvu nadaju se da ce, kada pronadu tajanstvenog Pevecovog strateškog partnera, ujedno otkriti i koji se motiv krije iza toga, cini se, svjesnog dovodenja suda u zabludu.


Podijeli: Facebook Twiter