Zdravko Ćurić: Dovršiti buzetske poduzetničke zone

Zdravko Ćurić i Damir Bolterstein (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Zdravko Ćurić i Damir Bolterstein (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Kandidat grupe birača za gradonačelnika Buzeta Zdravko Ćurić i kandidat za dogradonačelnika Damir Bolterstein na današnjoj su konferenciji za novinare istaknuli da Buzetu nude drugačiji izbor i program pa su tako, da i predstavljanje kandidatura barem simbolički bude drugačije, predstavili jedan drugoga.

Zdravko Ćurić, rekao je Bolterstein, osoba je koja je svoje upravljačke sposobnosti dokazala podižući godinama Buzetsku pivovaru, kada su već svi od nje digli ruke.

- Pokazao je izuzetnu socijalnu osjetljivost i društvenu odgovornost. Znaju to dobro i radnici BUP-a i sportaši Rukometnog kluba Buzet jer je upravo on oba subjekta pokrenuo "iz nule". Dobitnik je plakete Grada i nisam ni trenutka dvojio kad mi je ponudio da zajedno surađujemo u stvaranju novog Buzeta kao grada lidera sjeverne Istre, istaknuo je Bolterstein.

Predstavljajući kandidata za svoga zamjenika, Ćurić je pak naglasio da Boltersteina poznaje od malih nogu.

- U svom društvenom angažmanu sudjelovao je u stvaranju današnjeg Kluba mladih BUM te eko-pohoda na Učku. Znam ga i kao vodećeg čovjeka Nogometnog kluba Buzet i kao člana Mjesnog odbora te deklariranog člana nezavisnih listi, rekao je Ćurić.

Nezavisni kandidati istaknuli su da je prioritet njihovog programa bezuvjetni dovršetak poduzetničkih zona, ne bi li se ponudile investitorima po najkonkurentnijim uvjetima. Naglasili su i da će ustrajati na svim raspoloživim instrumentima ne bi li građani Buzeta osjetili valorizaciju žrtve koju podnose ograničenim i skupljim razvojem zbog vodozaštitnih područja.

- Voda je prirodno bogatstvo buzetskog područja i građana te Buzet od toga mora ostvarivati profite, naglasio je Ćurić. Govoreći o komunalnom sektoru nezavisni kandidati najavili su svoju spremnost da se odreknu ulaganja sredstava u "kozmetičke investicije", dok bi u poljoprivredi sredstva trebalo usmjeriti prema razvoju pčelarstva i pčelinjih proizvoda te uzgoju tartufa. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter