Zdravko Čolić: I danas imam tremu uoči nastupa

Zdravko Čolić
Zdravko Čolić

Sa Zdravkom Čolićem razgovaramo uoči njegova sutrašnjeg nastupa u vodnjanskom Lighthouse Music Clubu.

- Na Vašem novom, 14. studijskom albumu "Vatra i barut", na naslovnoj pjesmi te skladbi "Zar se nismo shvatili', gostuje i gitarist Vlatko Stefanovski. Kako je došlo do te suradnje?

- Vlatko je moj stari dugogodišnji prijatelj. Inicijator te suradnje je Nikša Bratoš, koji je jednom prilikom na našem zajedničkom ručku u Zagrebu na Vlatkovo pitanje ("Čola, kada ću nešto s tobom svirati?") rekao da imamo dvije pjesme; poslao mu ih je i Vlatko se odmah bacio na posao. Nedavno smo snimili i spot za naslovnu numeru "Vatra i barut", a vjerujem da ćemo uskoro raditi i spot za drugu pjesmu.

- Što ste istarskoj publici pripremili za subotnji koncert u LMC-u? Obično Vam koncerti traju tri sata.

- Proći ćemo kroz vrijeme kao i obično, s pjesmama koje publika voli, a s novog će albuma biti tri-četiri nove pjesme. To je specifična noćna svirka pa je i repertoar prilagođen.

- Kad Vam je bio veći izazov nastupati pred publikom; na počecima karijere koncem 60-ih, na njenim vrhuncima 70-ih i 80-ih ili danas? Sa silnim iskustvom, imate li i danas tremu uoči i tijekom javnog nastupa?

- Uzbuđenja uvijek ima i jedna vrsta treme uvijek postoji. Što si stariji i ozbiljniji, time je i pristup nastupu profesionalniji. Danas imaš veću odgovornost nego ranije. Što si stariji, i odgovornost je veća, ali ne bih uspoređivao i pravio paralelu ranijih nastupa i danas. Pitanje je i energije koju to vrijeme, publika i sam nastup nosi. (Zoran ANGELESKI)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter