Zdravi Novigrad donirao Domu za starije dva medicinska kreveta

Zdravi Novigrad prikupio sredstva za kupnju dva nova električna bolesnička kreveta
Zdravi Novigrad prikupio sredstva za kupnju dva nova električna bolesnička kreveta

Članice udruge Zdravi Novigrad predale su novigradskom Domu za starije i nemoćne osobe na korištenje i upravljanje opremu ukupne vrijednosti od gotovo 20 tisuća kuna. Riječ je o dva medicinska električna bolesnička kreveta s pripadajućim antidekubitalnim madracima. Predsjednica Zdravog Novigrada Vivijana Fakin je rekla kako će Dom ustupati krevete na korištenje pacijentima koji su na liječenju ili oporavku od operativnih zahvata, uz prethodnu procjenu liječnika.

Inače, do sada su u Domu imali za posudbu 16 kreveta, od kojih je većina u derutnom stanju, a godišnje bilježe više od 20 upita za bolničkim krevetom. Grad Novigrad je 2007. godine nabavio jedan dodatni električni krevet, koji je besplatno na raspolaganju građanima, a za kojeg postoji poduži period čekanja.

Gradonačelnik Anteo Milos je poručio kako su vrlo ponosni na angažman i postojanje Zdravog Novigrada te da im se iskreno zahvaljuje u ime svih sugrađana. On je u društvu članica udruge te predstavnika donatora prerezao svečanu vrpcu te tako krevete i simbolično stavio u opticaj.  (P. G.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter