Zdrave travke nadohvat ruke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proizvode 50-ak izlagaca iz cijele Hrvatske, izazovne radionice, predavanja strucnjaka i kulinarske poslastice donosi 3. Festival samoniklog bilja koji je u petak otvoren u Kršanu. Priredbu koja ce u velikom šatoru na SRC-u Pristav, pod motom "Ne beri brigu, uberi bilje", trajati tri dana otvorio je opcinski nacelnik Valdi Runko simbolicnim rezanjem biljne torte.

Najavio je da ce zbog velikog interesa dogodine biti osigurano još više prostora za izlagace.



Na Festivalu se od 12 do 19 sati, u vrijeme trajanja programa u šatoru, mogu kupiti biljni pripravci, med, "zelena" kozmetika, etericna ulja, cajevi, riblje i mesne delicije sa zdravim "travkama" te razgledati izložba samoniklog bilja. Na predavanjima ce, pak, posjetitelji ubrati korisne savjete znalaca o dobrobiti, uzgoju, sakupljanju bilja, o samoniklom vocu, medu, gljivama te izradi pripravaka, ukljucujuci i parfeme.

Poseban šator rezerviran je za kuhare koji ce iznenaditi najneocekivanijim specijalitetima od samoniklog bilja. Predstavit ce se plominski restoran Dorina i hotel Flanona, teta Elza, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, rijecka udruga Zdrav život i lovranska Izvor.

U subotu i nedjelju u 10 i u 16 sati po mjesnim livadama održat ce se pokazno branje bilja, za prijašnjih izdanja odlicno posjecena radionica travara Franka Zgrablica. U ruralnoj vili Luka u Kožljaku od 12 do 17 sati prezentirat ce se projekt "Mirisne kuce Istre" tvrtki Aromaart Ivna i Ruralisa, novi vid ponude za iznajmljivace. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter