Svakodnevnom, uobicajenom prehranom u organizam unosimo vecinom rafiniranu, preradenu hranu, koja ce naš cjeloviti organizam neminovno odvesti u neki poremecaj. Makrobioticka, cjelovita prehrana, ce pak, podržati funkcije organizma, razvijati naše urodene potencijale i djelovati iscjeljujuce. Recepti prikupljeni u ovoj knjizi rezultat su kontinuirane autoricine prakse u vlastitoj kuhinji i u kuhinji nekad vrlo popularnog makrobiotickog restorana koji je nekoliko godina funkcionirao u Zagrebu, te usavršavanja na brojnim seminarima i radionicama kuhanja. Autorica je izabrala recepte s obzirom na jednostavnost, dostupnost namirnica i njihovu ljekovitost, odnosno, dijelom na prilagodenost našim domacim gastronomskim navikama. Za vecinu recepata, osim uobicajenih, potrebno je pribaviti i osnovne makrobioticke proizvode. To je važno zato jer su oni drugacije kvalitete – u njima su ocuvani prirodni sastojci i primarna kvaliteta, koji pomažu ocuvanju našeg zdravlja.