Tim strucnjaka trenutno radi na obogacivanju tijesta za pizzu probioticima i probiotskim kulturama, kako bi kronicno nezdravoj americkoj populaciji pružili malo zdravlja kroz uhodanu naviku konzumacije nezdravog fast fooda. Tajna je skrivena u podlozi, odnosno u tijestu za pizzu koje se sastoji od 12 vrsta žitarica, a obogaceno je probiotskom kulturom Bacillus coagulans.
Procesom pecenja pizze, koji podrazumijeva 500°C tijekom 4-5 minuta, kljucne strukture odnosno bioaktivni sastojci ostaju netaknuti i funkcionalni. Za sada je popularnost te tzv. "Naked Pizze" ogranicena na New Orleans i odredeni broj trgovina koje prodaju gotovo zamrznuto tijesto na koje se može staviti mješavina po želji. S obzirom na visoke cijene kao posljedicu visokih ulaznih troškova i skupih kultura, ova pizza se za sada ne susrece cesto na jelovniku Amerikanaca. No ako se uzme u obzir njihovo trenutno zdravlje i stopa oboljenja vezanih uz (pogrešnu) prehranu, ovakve inovacije mogle bi baciti makar i mali plamen nade na naizgled nepopravljivu nutriciju